Boppe Yn

Bouwbedrijf Lont: Een Eeuw van Toewijding Bekroond met het Predicaat Hofleverancier

Bouwbedrijf Lont, gevestigd in Sint Annaparochie, heeft onlangs een bijzondere mijlpaal bereikt. Ter ere van hun 100-jarig jubileum en hun significante bijdrage aan de regio, heeft Koning Willem-Alexander het predicaat Hofleverancier aan het bedrijf toegekend.

Een Eeuw van Bouwen en Vernieuwen

Het verhaal van Bouwbedrijf Lont begon in 1923 toen Arjen Lont, de overgrootvader van de huidige generatie, een timmerbedrijf oprichtte. Sindsdien heeft elke generatie Lont zijn eigen unieke stempel gedrukt op de organisatie, waarbij vernieuwing altijd centraal stond. Het bedrijf is niet alleen gegroeid in omvang, maar ook in zijn visie op bouwen. Voor Lont gaat bouwen niet alleen over cement en stenen, maar ook over het creëren van groene, duurzame woonomgevingen waarin welzijn en ontmoeting centraal staan.

Meer dan Alleen een Bouwbedrijf

Commissaris van de Koning in Friesland, Arno Brok, benadrukte tijdens de uitreiking van het predicaat de diepe wortels van Lont in het Bildt, een streek met een rijke geschiedenis, eigen taal en cultuur. Hij prees het bedrijf voor zijn toewijding aan het vak en de gemeenschap. “Bouwen gaat voor jullie om meer dan cement en stenen. Samen met medewerkers en toegewijde partners bouwen jullie groene, duurzame woonomgevingen waarin woongeluk en ontmoeting centraal staan,” aldus Brok.

Reflectie en Dankbaarheid

Jetze Lont, de huidige directeur van het bedrijf, sprak zijn dankbaarheid uit voor de erkenning en benadrukte de rol van toewijding in het succes van het bedrijf. “Wat niet veranderd is, is onze toewijding aan ons vak. Dat geldt niet alleen voor Lont als familie, maar we zien diezelfde toewijding terug bij onze medewerkers en toegewijde partners. Zonder hen zouden we niet zijn waar we nu zijn. Dankzij hen zijn wij uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 100 vakmensen.”

Vooruitkijken

Met het predicaat Hofleverancier op zak kijkt Bouwbedrijf Lont met vertrouwen naar de toekomst. Het bedrijf blijft zich inzetten voor duurzaamheid, innovatie en gemeenschapsopbouw. Het predicaat is niet alleen een erkenning van een eeuw van hard werken, maar ook een belofte voor de toekomst.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.