Boppe Yn
Home » Avek bedden groeit

Avek bedden groeit

Beddenfabrikant AVEK uit Surhuisterveen heeft een mooie omzetgroei doorgemaakt in de laatste maanden. Het resultaat: de bouw van een nieuwe productielocatie, uiteraard ook in Surhuisterveen.

AVEK staat voor ‘arbeid, vlijt en kwaliteit’. ‘Pake’ Roelf Kok richtte het bedrijf op in 1927. In zijn manufacturenwinkel kreeg hij veel vraag naar bedbodems en bedstedes, maar deze hadden geen standaardafmetingen. Aldus ontstond het idee om bedden op maat te gaan maken.

De derde generatie bij Avek

Tegenwoordig staan kleinzoons en tevens neven van elkaar Roelf Jan Kok en Roelf Gezinus Kok aan het roer. De bedden worden nog steeds op maat gemaakt, door mensen die hun vak verstaan. Maar dan wel naar de moderne maatstaven, en met een afzetmarkt door heel Nederland en daarbuiten. Ook hebben sommige bedden intelligente snufjes, zoals voetverwarming of de mogelijkheid de zones voor de heupen en schouders elektrisch op de goede hoogte in te stellen.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.