Boppe Yn
Home » Dertigjarig bestaan in Koudum voor Auto Smit

Dertigjarig bestaan in Koudum voor Auto Smit

Op 30 juni van dit jaar is het dertig jaar geleden van Auto Smit voor het eerst de deuren opende in Koudum. Dertig jaar jong is het bedrijf nog springlevend en vernieuwend, getuige de in januari 2020 geopende wasserette.

Het bedrijf startte in 1967 in Oudega. In 1990 vestigde Henk Smit zich in Koudum met zijn autobedrijf. De eerste drie jaar was hij merkdealer, daarna koos hij voor objectiviteit en onafhankelijkheid en werd het familiebedrijf allround en merkonafhankelijk. Opleiding staat hoog in het vaandel en regelmatig krijgen de monteurs een cursus om up-to-date te blijven.

Driewerf hoera

Het jaar 2020 brengt dus veel mooie dingen met zich mee voor Auto Smit. Het dertigjarig bestaan is daar slechts één van. Ook de opening van de wasserette was een groots gebeuren. Daarnaast zijn de zoons van Henk, Andries en Martijn Smit, toegetreden tot de VOF. Extra reden voor een feestje dus.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.