Boppe Yn
Home » Ausnutria in de lift

Ausnutria in de lift

Ausnutria, het Chinees – Nederlandse bedrijf dat baby- en kindervoeding produceert op basis van koe- en geitenmelk, heeft winst en omzet in het eerste kwartaal van 2020 zien stijgen met 53 procent.

Vooral de eigen merken, Neolac en Kabrita, deden het goed. De omzet voor deze merken steeg met 36 procent. Dankzij het goede kwartaal ging de aandelenkoers van Ausnutria op de beurs in Hong Kong zelfs met zes procent omhoog.

Fries melkpoeder

Volgens topman Bart van der Meer komt de omzetstijging vooral door het snel en efficiënt inspelen op de omstandigheden. Dankzij de goede contacten met China was al snel duidelijk dat maatregelen genomen moesten worden, waardoor medewerkers beschermd waren en processen soepel doorliepen. Daardoor liep de levering van producten goed op koers. En daarvan plukt het bedrijf nu de vruchten. Ook over de toekomst is men positief, en wordt een gestage groei verwacht.

Ausnutria heeft ook vestigingen in Zwolle, Kapen en Ommen. De vestiging in Heerenveen, langs de A7 wordt de komende jaren fors uitgebreid met onder meer een eigen verwerkingsfabriek voor geitenmelk. Het hoofdkantoor in Zwolle gaat op termijn ook naar Heerenveen.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.