Boppe Yn
Home » Arend en Royal Smilde

Arend en Royal Smilde

Fred & Ed, Home Made en Natura. Drie grote merken die in bijna iedere supermarkt te vinden zijn. Alledrie vallen ze, samen met nog 21 andere grote merken, onder het grotere  bedrijf Royal Smilde. Een inmiddels koninklijk bedrijf dat onder leiding staat van een man die het bedrijf momenteel op zijn hoogtepunt heeft gebracht sinds oprichting in 1863 in Heerenveen. Als zoon van de oprichter weet Arend Smilde het bedrijf slim uit te bereiden, efficiënter te maken en voor te bereiden op de toekomst. Bovenal is hij niet alleen slim en succesvol, hij is ook nog eens een echte Fries.

Een divers bedrijf

Royal Smilde is een bedrijf  dat veel verschillende levensmiddelen produceert. Van frituurvet, naar sauzen tot bakproducten, ze maken het allemaal. In totaal verkopen ze meer dan 1000 verschillende producten in 59 verschillende landen. Het is zo een enorm concern met het hoofdkantoor en de margarinefabriek in Heerenveen, maar ook vele andere kantoren en fabrieken door het hele land. Royal Smilde heeft zo al flinke expansie bedreven.

Een succesvolle ondernemer

Royal Smilde bestaat al 156 jaar lang. Toch is het bedrijf nog altijd aan het groeien. Alleen al de winst op belastingen steeg in 2019 met 9,8 miljoen euro. Er werd ook een nieuw hoofdkantoor geopend in Heerenveen en mede door het inzetten van automatisering in productieprocessen en meer export naar landen in Afrika steeg de totale omzet tot 232,6 miljoen euro. Als directeur kan Arend Smilde deze cijfers mooi in zijn zak steken.

De komende tijd willen ze gaan inzetten op overnames in het buitenland, om nog meer invloed te krijgen op de levensmiddelenbranche. Arend Smilde en zijn bedrijf zullen de komende tijd dus nog lang niet uitgegroeid zijn en met hen Friesland.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.