Boppe Yn

Zonnebloemen fleuren Friesland op

Zonder er enige ruchtbaarheid aan te geven heeft een inwoner van Friesland zonnebloemen gezaaid langs de Friese Streek. Wie nu vanuit het Groningerland het Friese Stroobos binnenrijdt wordt begroet door een fleurige strook van de geel-met-zwarte bloemen.

Biodiversiteit in Friesland

Rond heel Stroobos en Gerkesklooster, waar de Friese Streek doorloopt, staan nu zonnebloemen. Ze geven niet alleen een vrolijk tintje aan de omgeving, dit burgerinitiatief is ook goed voor de bevordering van de biodiversiteit en geven de bloemen voeding aan de insecten die het in deze periode goed kunnen gebruiken.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.