Boppe Yn

Voor het eerst in jaren gevonden…

Dit jaar zijn er al twee levende zeepaardjes gevonden. Amelander Klaas Kolk vond een zeepaardje bij paal 18, Diana Rolf vond er er één op het strand van Vlieland.

Beide zeepaardjes leken verzwakt en het werd niet vertrouwd geacht ze terug te zetten in zee.

Aquarium

Kolk nam contact op met Natuurcentrum Ameland, waar het zeepaardje in het bassin met andere zeepaardjes is geplaatst. Het zeepaardje van Vlieland is naar waddencentrum de Noordwester gebracht. Het diertje was gevonden in een poeltje en had waarschijnlijk stress gehad van de golfslag, vermoed Lars Kuijpers, medewerker van de Noordwester. Het heeft nu zijn eigen aquarium omdat er verder andere geen zeepaardjes in het waddencentrum verblijven.

Bijzondere vondst

Het is voor het eerst in jaren dat er levende zeepaardjes gemeld zijn op de stranden van de waddeneilanden. Dat wil echter niet zeggen dat ze niet gevonden worden; soms zijn ze sterk genoeg om dadelijk weer uitgezet te worden in de zee.

Waarschijnlijk hebben beide diertjes niets met elkaar te maken; ze zijn op relatief grote afstand van elkaar gevonden. Tot nu toe maken beide zeepaardjes het goed.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.