Boppe Yn
Home » Deze oer-Friese weidevogel is nu benoemt tot ‘Vogel van het jaar’

Deze oer-Friese weidevogel is nu benoemt tot ‘Vogel van het jaar’

De grutto is niet alleen onze nationale vogel, maar nu ook verkozen tot Vogel van het Jaar!

Vogel van het jaar

Vrijdagavond werd bekendgemaakt in De Wereld Draait Door welke vogelsoort de vogel van het jaar zou worden. In een uitzending van De Wereld Draait Door zijn verschillende vogels besproken door Ruben Terlou, Camilla Dreef, Arjan Dwarshuis en Menno Bentveld. Het televisieprogramma heeft samen met Vroege Vogels en de Vogelbescherming de verkiezing opgepakt, naar voorbeeld van de verkiezing in Nieuw-Zeeland en Australië.

Mensen konden tot en met 1 december stemmen op hun favoriete vogel. De Friese Milieu Federatie, de Bond van Friese Vogelwachten, Kening fan ‘e Greide en It Fryske Gea hebben zich ervoor ingezet om de grutto op 1 te krijgen.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.