Boppe Yn

Goldman Salvin Prize voor vogelprofessor

Bioloog Theunis Piersma uit Gaast heeft de Goldman Salvin Prize ontvangen. Deze hoge Engelse onderscheiding heeft hij gekregen voor zijn verdiensten op het gebied van de ornithologie.

Piersma is al tientallen jaren een bekend en gewaardeerd vogelkundige in binnen- en buitenland. Hij heeft honderden wetenschappelijke artikelen en tientallen boeken op zijn naam staan.

De jury noemt zijn enthousiasme en energie aanstekelijk. ‘De kracht en breedte van zijn werk binnen de vogelkunde maken hem een buitengewoon verdienstelijk ontvanger van de BOU Goldman Salvin-prijs,’ aldus de Britse Ornithologen Unie in een verklaring.

In de prijzen

Piersma werd in 2009 al benoemd tot lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en trad in 2016 toe tot de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Daarnaast ontving hij in 2014 de Spinozapremie, de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap. In 2017 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Hij is professor Global Flyway Ecology aan de rijksuniversiteit Groningen en waddenbioloog bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor het Onderzoek der Zee op Texel.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.