Boppe Yn
Home » Wow! Dit Friese bedrijf gaat vanuit Thialf met drones de wereld herbebossen!

Wow! Dit Friese bedrijf gaat vanuit Thialf met drones de wereld herbebossen!

Het beursgenoteerde DGB Group, een toonaangevend bedrijf voor herbebossing en CO2-compensatie, kondigt vandaag aan dat het een belang heeft genomen in het Friese softwareontwikkelingsbedrijf Statix Artificial Intelligence dat gespecialiseerd is in innovatieve geavanceerde technologieontwikkeling.

Friese groene innovatie

Het in Thialf gevestigde Statix ​​maakt gebruik van kunstmatige intelligentie, blockchain, big data en dronetechnologie om ecologische projecten voor natuurherstel te valideren, te meten en te helpen leveren. 

Statix ​​heeft vestigingen in Heerenveen en India en zal vanaf nu opereren onder de paraplu van groene bedrijven van de DGB Group

Slimme herbebossing met drone technologie

Drones planten bomen

Het team in Friesland en India zal zich richten op het creëren van de meest geavanceerde, krachtige technologische hulpmiddelen voor het herstel van ecosystemen en slimme herbebossing door gebruik te maken van geavanceerde big data, blockchain, machine learning, satellietbeelden en dronetechnologie om te helpen bij het herstel van biodiverse ecosystemen.

Volgens DGB Group is deze overname is een belangrijk onderdeel van de strategie om klanten een beproefde en zeer transparante manier van grootschalige herbebossing te bieden.

Natuur op grote schaal herstellen

Het team van Statix ​​zal ook werken aan een blockchain-certificeringsnorm gebruikt wordt voor devalidatie en het onderhoud van natuurgebieden. Door gebruik te maken van blockchain, zal DGB Group een handelsplatform voor natuur-compensatie tokens faciliteren, waardoor volledige transparantie en verantwoording wordt geboden. 

Het team ​​zal vanuit Thialf ook de gegevens van een nauwkeurig sensornetwerk combineren met dronesensoren, geostationaire en orbitale satellieten, samen met machine learning-modellen die zijn getraind op basis van historische gegevens om gegevensverzameling met extreem hoge resolutie uit te voeren om DGB Group en haar klanten te laten zien wat is van de vegetatie, soort-, conditie- en erosiekarakteristieken van elke vierkante meter land in hun portfolio.

Wie binnenkort drones over Thialf en het Abe Lenstra stadion ziet vliegen hoeft daarom niet te schrikken. DGB Group is van plan om ‘s werelds land op grote schaal te herbebossen en de natuur terug te brengen waar het niet zonder hulp kan terugkeren. Allemaal vanuit het groene hart van Friesland!

https://www.instagram.com/p/CNUYY5bgxM_
Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.