Boppe Yn
Home » Friesland heeft er een nieuw eiland bij!

Friesland heeft er een nieuw eiland bij!

Het IJsselmeer heeft sinds kort een eiland er bij. Het wordt aangelegd voor en door het Windpark Fryslân, dat in de zomer van 2021 89 windmolens in bedrijf wil hebben. Daarnaast gaat de natuur profiteren van het eiland. Vooral voor vogels is het eiland ideaal.

Het wordt eerst gebruikt als werkeiland. Tijdens de bouw van het windpark wordt is het eiland de plek om werk te doen en achter te schuilen. Is het windpark gereed, dan wordt het eiland omgebouwd tot natuureiland. Momenteel wordt op Breezanddijk het station gebouwd voor het omzetten van de stroom van de windmolens, naar verwachting staat in maart 2021 de eerste windmolen klaar om stroom te leveren. De 89 windmolens die het park krijgt moeten aan 500.000 huishoudens stroom kunnen leveren.

Lokaal profiteren

De stroom wordt afgenomen door Eneco. Met deze energieleverancier zijn ook afspraken gemaakt voor een onderzoek naar de afname van de stroom door Friese bedrijven, zodat lokaal ook geprofiteerd kan worden van de groene stroom.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.