Boppe Yn
Home » Frederik is het mooiste paard ter wereld

Frederik is het mooiste paard ter wereld

Frederik the Great wordt door veel mensen gezien als het mooiste paard ter wereld. Het Friese paard is gefokt door Jentsje Plantinga uit Damwâld maar woont nu op de boerderij Pinnacle Friesians in Ozark Mountains in de Amerikaanse staat Arkansas. Eigenaar is Stacy Nazario.

Frederik is door Stacy zelf uit Nederland geïmporteerd toen het paard zes jaar oud was, en vernoemd naar de achttiende-eeuwse Pruisische monarch Frederik de Grote.

Fries paard fotomodel

Hij kwam in eerste instantie naar de boederij als dekpaard, maar zijn werk kreeg al snel een uitbreiding. Met zijn glanzend diepzwarte haren, opvallend lange manen en perfect geproportioneerde lichaam draaiden alle hoofden zijn kant op als hij langs kwam. Fotogeniek, kalm en vriendelijk lag een loopbaan als fotomodel in het verschiet. Regelmatig komen mensen filmen of foto’s maken en Frederik heeft al verschillende filmrollen aangeboden gekregen.

Frederik heeft zijn eigen Facebookpagina met meer dan 35.000 volgers, en de reacties op social media liegen er niet om: ‘zo’n mooi paard komt er nooit weer’, schrijft één van de fans.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.