Boppe Yn
Home » “We gaan door tot we heel Fryslân hebben veroverd.”

“We gaan door tot we heel Fryslân hebben veroverd.”

Bedrijven en instanties tekenden het Bijenpact. Daarmee verklaren ze zich concreet in te zetten om de biodiversiteit te vergroten.

Bijenpact

Deze week hebben zeventien bedrijven, instanties en overheidsinstellingen in gasterij De Wâldwei bij Wergea een zogenaamd Bijenpact getekend. Daarmee beloven de partijen zich in te zetten voor een grotere biodiversiteit om de insectenstand te verbeteren, met name wilde bijen.

Het redden van de bijen is wereldwijd hard nodig. In september 2018 werd daarom op het internationale bijensymposium van Silence of the Bees het idee van de Bijenpacts gelanceerd. Het biodiversiteitsprogramma is onderdeel van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018.

De hoofdgedachte is dat er heel veel aandacht aan bewustwording rond de insectenstand is, maar dat dat op zichzelf niets oplevert als er ook niet iets gebéúrt. Daar zullen deze ondertekeningsronde een grote rol in spelen volgens de organisatie. Friesland loopt hiermee voorop in Nederland.

Lees verder op Friesch Dagblad

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.