Boppe Yn
Home » Dit zijn de 7 rijkste Friezen…

Dit zijn de 7 rijkste Friezen…

In de Quote 500 van dit jaar staan als vanouds ook topondernemers uit Friesland. Dit zijn de 7 rijkste Friezen.

Jan Anker – 105 miljoen euro

Jan Anker, de trotse eigenaar van Royal A-ware, staat op plaats 406 met een indrukwekkend vermogen van 105 miljoen euro. De Anker-familie heeft een rijke geschiedenis in de Nederlandse zakenwereld, en eerder stonden ze gezamenlijk in de Quote familielijst. Dit jaar echter, maakt Jan Anker een solodebuut op de lijst, wat getuigt van zijn zakelijk inzicht en succes.

Sjoerd Dijkstra – 135 miljoen euro

Met een vermogen van 135 miljoen euro staat Sjoerd Dijkstra op plaats 329. Als hoteleigenaar heeft Dijkstra een reputatie opgebouwd voor uitmuntendheid in de horeca-industrie. Zijn hotels staan bekend om hun luxe en gastvrijheid, wat heeft bijgedragen aan zijn aanzienlijke rijkdom en status in de zakenwereld.

Klaas de Leeuw – 145 miljoen euro

Klaas de Leeuw, de drijvende kracht achter bouwbedrijf Van Wijnen, heeft een vermogen van 145 miljoen euro en staat op nummer 301. Het familiebedrijf heeft een rijke traditie en stond eerder op nummer 299. Onder leiding van De Leeuw heeft het bedrijf tal van prestigieuze projecten voltooid, wat zijn positie als een van de top ondernemers in Friesland heeft versterkt.

Harry en Jennifer Westers – 150 miljoen euro

Op plaats 304 vinden we het dynamische duo, Harry en Jennifer Westers, eigenaren van Westcord Hotels, met een gezamenlijk vermogen van 150 miljoen euro. Vorig jaar stonden zij nog op plaats 348, wat hun indrukwekkende groei in de afgelopen jaren aantoont. Hun hotels zijn een symbool van luxe en comfort geworden, wat hen een vaste plek heeft opgeleverd in de top van de hotelindustrie.

Arend Smilde – 160 miljoen euro

Arend Smilde, de magnaat achter Royal Smilde, staat op plaats 284 met een vermogen van 160 miljoen euro. Royal Smilde, bekend om zijn frituurvet, margarine en vlaaibodems, heeft onder Smilde’s leiding een dominante positie ingenomen in de voedingsindustrie.

Fokke de Jong – 250 miljoen euro

Fokke de Jong, het brein achter het wereldberoemde kledingmerk Suitsupply, heeft een indrukwekkend vermogen van 250 miljoen euro en staat daarmee op de 161e plaats in de Quote 500. Zijn unieke en vooruitstrevende benadering van herenmode heeft Suitsupply tot een toonaangevend merk gemaakt dat bekend staat om zijn kwaliteit en stijl. Zijn flair voor zowel mode als zaken heeft hem een prominente plek gegeven in de Nederlandse zakenwereld.

Gerrit en Hans Mulder – 675 miljoen euro

Vader en zoon, Gerrit Mulder en Hans Mulder, staan op plaats 55 met een gecombineerd vermogen van 675 miljoen euro. Als eigenaren van ChipSoft, een bedrijf dat ICT-oplossingen biedt in de zorg, hebben ze een revolutie teweeggebracht in de manier waarop technologie wordt gebruikt in de gezondheidszorg. Hun innovaties hebben niet alleen hun rijkdom vergroot, maar ook de levens van velen verbeterd.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.