Boppe Yn

Creëer voor 3,3 miljoen je eigen sprookje in Friesland

Op dit landgoed, aan het IJsselmeer en vlakbij de Gaasterlandse bossen, van maar liefst 16 hectare komt u ogen en oren tekort. Wanneer u over de oprijlaan van 700 meter naar het landhuis rijdt, zult u versteld staan van de diversiteit aan natuurschoon. U bevindt zich in een geheel eigen wereld met volstrekte rust en privacy. 

Landgoed in Friesland

In de prachtige bosrijke omgeving omgeving van Gaasterland ligt op ‘steenworpafstand’ van het IJsselmeer dit prachtige landgoed met bijbehorend landhuis. De huidige eigenaar heeft bijna 17 hectare omgetoverd tot een waar natuur-paradijs. Kosten noch moeite zijn gespaard om dit voor elkaar te krijgen.

Maar liefst 20.000 bomen zijn er gepland en er is een eigen meer aangelegd. Uitgestrekte weiden, bloementuinen, een fruitboomgaard en vele bosschages complementeren het geheel. Het glooiende landschap is uniek en de rust en ruimte van dit Friese panorama mag gerust prachtig genoemd worden. Bij het eigen meertje kunt u vissen, zwemmen, varen, of genieten van de omgeving. De reeën vanuit de omgeving komen hier ook graag op bezoek en voor paarden is hier ook genoeg plek. Op dit landgoed ziet u de weersveranderingen al van ver aankomen en beleeft u alle seizoenen in optima forma! 

Landhuis Friesland

Vanaf de dijk aan het IJsselmeer ziet u dit prachtige bouwwerk al liggen. Het landhuis is gebouwd op een terp en is een echte bezienswaardigheid! Het landhuis heeft kenmerken welke doen denken aan een kerk of een kasteel, inclusief toren. Verder kent het veel open vertrekken welke speels met elkaar in verbinding staan en door het gebruik van hoge plafonds, grote raampartijen, glazen deuren, lichte marmeren vloeren en riante kamers ervaart u hier zeer veel licht en ruimte. Tevens is er goed nagedacht over de optimale zichtlijnen vanuit het huis naar buiten toe wat resulteert in adembenemende uitzichten. Te beginnen met de riante entree, met aparte garderoberuimte en trapopgang, welke overweldigen is en een prachtige doorkijk kent naar de bibliotheekkamer en het achtergelegen landgoed. Dit uitzicht gaat nooit vervelen!

De living en woonkeuken zijn in de linkervleugel gesitueerd en door de plafondhoge ramen kijkt u hier magnifiek uit over uw eigen meer met rondzwemmende zwanen, reigers etc. De houtkachel heeft een prominente plek in de living welke in de wintermaanden zorgt voor de juiste sfeer. De keuken is van alle gemakken voorzien en hier serveert u de lekkerste diners aan de grote eettafel. Vanuit de living heeft u ook toegang tot de lager gelegen tuinkamer waar het in het voor- en najaar al heerlijk toeven is. Hier bent u 1 met de natuur en hoort u enkel het geritsel van de bladeren en de vogels. Daarnaast vindt u op deze verdieping een tweetal zeer ruime slaapkamers, een badkamer met ligbad, douche, wastafel en toilet en een bijkeuken waar tevens plek is voor de witgoedopstelling.

De eerste verdieping is vanuit 2 plekken van het landhuis te bereiken vanaf de begane grond. Ook hier ervaart u zeer veel licht en ruimte door de hoge plafonds en de grote vertrekken. Maar liefst 5 slaapkamers telt deze verdieping, de torenkamer springt hierbij door zijn grote omvang het meest in het oog, maar de andere kamers zijn ook allen fors bemeten. Er zijn 2 badkamers aanwezig, beiden met douche, wastafel en toilet. De grote open ruimte is multifunctioneel inzetbaar, denkt u hierbij bijvoorbeeld aan een galerie, atelier of eigen sportzaal.
Deze verdieping kent veel extra bergruimte door de praktische knieschotten.

De waanzinnig mooie torenkamer met raampartijen aan 4 zijden kent werkelijk een magnifiek uitzicht. Bij helder weer kunt u vanaf hier Medemblik, Urk en Enkhuizen zien liggen. Ook heeft u vanaf hier een prachtig zicht op uw eigen landgoed waar momenteel geiten en Schotse Hooglanders grazen. Kunt u ze ontdekken? 

Er is een grote aangebouwde schuur aanwezig met aparte berging. Bent u een verzamelaar van oldtimers of onderhoudt u graag uw eigen landgoed met tuinmachines? Hier stalt u alles met gemak!

Het landgoed is uniek gelegen in het gewilde dorp Mirns, nabij de IJsselmeerkust en te midden van de weilanden in het schitterende en natuurrijke Gaasterland. Het dorp Oudemirdum, met basisvoorzieningen, is op circa 4 kilometer afstand. Oudemirdum is gelegen in hartje Gaasterland, midden tussen de bossen en nabij het IJsselmeer. Op circa 8 kilometer afstand ligt Balk, de hoofdplaats van de voormalige gemeente Gaasterlân-Sleat. Het beschikt over een levendig, historisch centrum en er zijn uitgebreide voorzieningen aanwezig.

Wonen in Gaasterland

De regio Gaasterland staat bekend om haar bos– en waterrijke woonomgeving, pittoreske plaatsjes, ruimte en natuurschoon. Dit alles maakt het gebied geliefd om te wonen, werken en recreëren. Op korte afstand is een 9-holes golfbaan aanwezig en ook beschikt de regio Gaasterland over uitgebreide fiets– en wandelroutes, ruiterpaden en tal van watersportvoorzieningen, zoals een jachthaven aan de rand van Balk. Natuurliefhebbers en watersporters zullen zich hier als een vis in het water voelen! Daarbij komt ook nog de gunstige ligging van het gebied nabij Lemmer en uitvalswegen richting de Randstad (A6).

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.