Boppe Yn

Koning Willem-Alexander koopt luxe jacht in Friesland

Koning Willem-Alexander heeft sinds dit voorjaar een nieuw motorjacht. Een jacht dat gebouwd is in Friesland, de provincie die bekend staat om zijn kwalitatief hoogwaardige jachtbouw, waar grote en beroemde namen graag hun boot laten bouwen.

De koning heeft een Wajer 55 gekocht van botenbouwer Wajer Yachts in Heeg. Het jacht is zestien meter lang en is één van de grootste en meest luxe modellen van het bedrijf. Hij is rond de twee miljoen euro waard. De Wajer 55 is voorzien van vier slaapplaatsen, vier zonnebedden op het dek en een keukentje. Het is uitgerust met allerlei technische snufjes en sinds de introductie in 2016 zijn er ongeveer vijftig van gebouwd.

Van Friesland naar Griekenland

De Wajer is de laatste tijd al ‘getest’ in de buurt van Muiden, waar de koning achter het roer werd gezien door verschillende mensen op de kade. Uiteindelijk zal het jacht waarschijnlijk richting Griekenland gaan, vaan de koning een vakantiehuis heeft.

https://www.instagram.com/p/CA7kkl0C_Ew/
Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.