Boppe Yn

Dit zijn de 5 duurste huizen te koop in Friesland

Genieten van de bosrijke omgeving en vanuit het huis met een paar stappen de boot in en de meren op. Wonen in Friesland is als leven in een sprookje. Met deze 5 huizen in Friesland wordt het sprookje alleen maar mooier…

5. Nieuwgebouwde villa met uitzicht op het IJsselmeer – € 1.700.000 k.k.

Op de Zeedijk in het pittoreske dorpje Gaast ligt aan het IJsselmeer deze prachtige nieuw gebouwde villa. Het huis gelegen op een perceel van circa 1273 m2 bestaat uit een hoofdhuis en een naastgelegen atelier. Het huis is in 2015 volledig nieuw en met heel veel oog voor detail gebouwd en wacht nog steeds op haar eerste bewoners!

Het huis heeft een T-vormige plattegrond waarbij er geen concessies gedaan zijn op het gebied van kwaliteit van het afwerkingsniveau en luxe. Architectenbureau Markus tekende het ontwerp. Door de ligging aan de dijk is er ook een grote woonkamer gepositioneerd op de verdieping met gegarandeerd magnifiek uitzicht op het IJsselmeer.

Meer informatie lezen, foto’s bekijken of een bod uitbrengen? Bekijk de woning ook op Funda

4. Bedrijfswoning aan het Pikmeer te Grou – € 1.800.000 k.k.

Voor de goed gevulde ondernemer met horecaplannen is deze bedrijfswoning ideaal. Het betreft hier de verkoop van huidig restaurant De Vrijheid. Deze schitterende karakteristieke restaurantboerderij met een oppervlak van maar liefst 540 m2 op een absolute toplocatie in het pittoreske watersportdorp Grou, is direct gelegen aan het Friese Pikmeer.

De boerderij is gelegen op een ruim perceel van circa 3.250 m2, voorzien van een groot parkeerterrein en een eigen aanlegsteiger van ongeveer 130 meter. Op het perceel zijn er meerdere terrassen aangelegd, deels overdekt. Tevens beschikt het object over een eigen water van 180 m2.

Meer informatie lezen, foto’s bekijken of een bod uitbrengen? Bekijk de woning op Funda

3. Buitenplaats “Rinia State” – € 1.950.000 k.k.

In de Zuidwesthoek van Friesland ligt de historische buitenplaats Rina State. Rinia State is een NSW gerangschikt landgoed. Het is een van de gaafst bewaarde neo-classicistische buitens van Friesland (volgens de stichting Staten en Stinsen). Het is gesitueerd aan de rand van het mooie brinkdorp Oudemirdum.

De woning is in 1843 gebouwd door de bekende architect Thomas Romein. De state is speels opgebouwd uit een twee lagen hoge middenpartij met vleugels aan de voorkant en een 3 lagen middenpartij aan de achterkant. Intern zijn het de rijke authentieke versieringen, de kleurkamers en vele karakteristieke details die dit pand tot een warm en sfeervol familiehuis maken. Op het terrein bevindt zich nog een koetshuis dat bestaat uit een voormalige dienstwoning en een stal met 6 luxe paardenboxen. Ook een dubbele garage, een carport, een grote schuur met werkbank, en een houtopslag behoren tot de opstallen. Het lommerrijke bosperceel geeft beschutting aan de fraai aangelegde “Engelse” tuin die zich kenmerkt door zijn symmetrie en vriendelijkheid.

Het NSW landgoed beschikt tevens over een oude moestuinmuur, diverse graasweides voor paarden of andere doeleinden, een paardenbak/springwei, en weide met schuilstal. Vanaf Rinia State zijn er talloze uitrijmogelijkheden en is er een directe verbinding naar wel 35 kilometer ruiterpad door de bossen. Hiermee is deze woning de absolute paarden-musthave in ons overzicht duurste huizen van Friesland.

Meer informatie lezen, foto’s bekijken of een bod uitbrengen? Bekijk de woning ook op Funda

2. Monumentaal wonen in Oranjewoud – € 2.600.000 k.k.

Deze rentmeesterswoning is in 1870 gebouwd in opdracht van rentmeester A.R. Uhl en onder architectuur van J.l. Douma. In 1992 is de bestaande rentmeesterswoning geheel gerestaureerd en gemoderniseerd en in 1994 is de villa aangebouwd waardoor er een royaal en uniek geheel is ontstaan. Het perceel van 5.490 m2 geeft veel rust, ruimte en privacy.

De gemeentelijk monumentale woning ademt nog altijd de sfeer van weleer met de prachtige vloeren en authentieke elementen als schouwen, balkenplafonds en houtsnijwerk. Extern heeft de woning een gepleisterde gevel en twee grote getoogde zesruitsvensters aan weerszijden van de deur. Onder de daklijst is een motief aangebracht dat aan ijspegels herinnert. Boven de deur is een medaillon van pleisterwerk te zien. In de top van de zijgevel zit fraai houtsnijwerk.

Meer informatie lezen, foto’s bekijken of een bod uitbrengen? Bekijk de woning ook op Funda

1. Exclusieve woonboerderij in Dijken á € 2.795.000 k.k.

De boerderij heeft een souterrain van circa 250 m² met een klimaatkamer voor de opslag van wijn, toegang naar de bioscoop met een eigen bar, in de tussenhal is een toilet, een kleedruimte met toegang naar het zwembad met sterrenhemel, de fitness ruimte, de sauna, Turks stoombad, relaxruimte met tv, jacuzzi en de stortdouches.

Meer informatie lezen, foto’s bekijken of een bod uitbrengen? Bekijk de woning op Funda

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.