Boppe Yn
Home » Een aangenaam Fries klimaat

Een aangenaam Fries klimaat

Wie naar Friesland op vakantie wil en van een aangenaam weerbeeld houdt, kan het beste in juni tot en met september gaan. In die maanden is de temperatuur zacht en aangenaam en is er weinig neerslag. In maart, april en mei heeft Friesland relatief de meeste neerslag.

Gematigd zeeklimaat

Door de noordelijke ligging heeft Friesland een gematigd zeeklimaat. Dit betekent: aangename zomers en relatief zachte winters. Gemiddeld is het in de winter iets kouder in Friesland ten opzichte van de rest van de Nederlandse provincies.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.