Boppe Yn

De Uitbreiding van Wajer: Van Friesland naar Miami

Het Friese bedrijf Wajer Yachts, bekend van hun luxe boten en prominente klanten zoals NFL quarterback Tom Brady en onze eigen koning Willem-Alexander, is aan het uitbreiden. Ze hebben onlangs de werf Zaadnoordijk Yachtbuilders overgenomen, een bedrijf dat al twintig jaar partner was en veel werk voor Wajer uitvoerde.

Een Nieuwe Werf, Een Nieuwe Toekomst

Met de overname van de werf kan Wajer de levertijden van hun speedboten, die momenteel meer dan twee jaar bedragen, aanzienlijk verkorten. Dit is een belangrijke stap voor het bedrijf, aangezien ze grootse plannen hebben voor de toekomst. De nieuwe werf in Heerenveen besteedde al ongeveer een derde van hun tijd aan de schepen van Wajer. Met de overname kan de volledige capaciteit benut worden en zullen er ook iets meer schepen in de verkoop gaan.

Wajer Marina: Een Nieuwe Haven in Miami

Maar de ambities van Wajer reiken verder dan Friesland. Ze zijn van plan om een eigen jachthaven te openen in Miami, genaamd Wajer Bay Marina. Dit is een belangrijke stap voor het bedrijf, aangezien de helft van alle schepen die in Friesland worden gebouwd, de oversteek naar de VS maakt. De nieuwe jachthaven, die in december haar deuren opent, zal ook dienen als verkoopkantoor en biedt plaats aan 20 tot 30 boten.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.