Boppe Yn

Precies 500 jaar geleden is Grutte Pier overleden…

Op 28 oktober van dit jaar is het vijfhonderd jaar geleden dat Grutte Pier overleed. Om dat te herdenken schreven sjoukje Tijssen en Jamila Jarir, twee ondernemers uit Krimswerd, een schrijfwedstrijd uit.

Hemelvaartsdag

De eerste prijs won Lucy Neetens uit Hoorn. Zij schreef ‘Hemelvaartsdag’, over Grutte Pier in de hemel. Het is een speels verhaal dat ethische vragen stelt. Zij won een tegeltableau van Grutte Pier, bestaande uit 28 tegels en gemaakt door Sjoukje Tijssen van FRIEstile uit Krimswerd.

De Nije Frijheid

Youvan Bergsma won de tweede prijs met ‘De Nije Frijheid’, waarin ze clichés afbreekt en verbindingen legt met de actualiteit. Zij won een overnachting in Hotel Grutte Pier in Krimswerd voor twee personen.

In totaal werden 52 verhalen ingezonden. De jury bestond uit Willem Schoorstra en Meindert Bylsma.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.