Boppe Yn
Home » Bijna twintig procent minder zwerfaval

Bijna twintig procent minder zwerfaval

In oktober startte ‘Friesland 100% zwerfafvalvrij’, een initiatief van stichting Nederland Schoon, Omrin, Circulair Friesland en de Friese Milieu Federatie, waaraan duizenden inwoners van de provincie en honderden ondernemers deelnamen. Elk hield een eigen gebied schoon, en samen kwam dat uit op ongeveer negenduizend voetbalvelden.

Mooie afname

Nederland Schoon kwam tot de conclusie dat er negentien procent minder grof afval (groter dan één centimeter) werd gevonden. In 2019 was dat nog 4199 stuks, dit jaar is het afgenomen tot 3395. De metingen zijn gedaan tijdens een onderzoek op 5402 meetlocaties.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.