Boppe Yn

Friesland veiligste regio van Europa

Friesland staat samen met Drenthe in de top 25 van Europese regio’s met het laagste aantal nieuwe COVID-19 besmettingen. Dat blijkt uit gegevens van datajournalist Jelmer Visser van het Europese onafhankelijke journalistieke platform Innovation Origines. De cijfers zijn gebaseerd op originele cijfers van instanties zoals de GGD’s in Nederland en zuster-instanties in andere Europese provincies of regio’s.

In de cijfers valt op dat er in Nederland vooral het Noorden gespaard blijft, terwijl in Zuid- en West-Nederland het aantal besmettingen in de laatste maanden vele malen hoger is. In Duitsland en Frankrijk zijn vergelijkbare verschillen zichtbaar.

Opmars in Nederland

Uit recente cijfers blijkt dat het coronavirus weer met een opmars bezig is, vooral in Spanje en België stijgt het aantal besmettingen weer fors. Ook in Nederland zijn er nieuwe brandhaarden, maar vooral in Rotterdam en Amsterdam. Drenthe en Friesland behoren zelfs tot de provincies met het minste aantal nieuwe besmettingen in het hele continent.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppe Yn Fryslan beoordeelt dagelijkse het nieuws uit Friesland.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle bijzondere ontwikkelingen vanuit Friesland!

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.