Boppe Yn

Top 100 Instagram accounts Boppe yn Fryslân‎

Friesland Instagram Top 100

In deze Top 100 Instagram accounts Boppe Yn Fryslân‎ zijn alle grote en populaire Instagram accounts uit Friesland opgenomen. Ook hebben we een aantal minder bekende instagram accounts toegevoegd die het verdienen om in volgers te groeien. Het betreft instagram accounts van zeer uiteenlopende aard zoals bekende tv-Friezen, muzikanten, sporters, culturele hoogtepunten en nog veel meer. 

Het bekende fotomodel Doutzen Kroes en de held van de korte filmpjes Twan Kuyper voeren de lijst van meest gevolgde Friezen op Instagram aan. Mis je een belangrijk Fries Instagram account in deze lijst? Vertel het ons! Met jouw input wordt de lijst steeds leuker.

100. Albert van Keimpema

Albert van Keimpema is van huis uit journalist. Hij begon op 17-jarige leeftijd met het schrijven van voetbalverslagen voor de Jouster Courant. Hij schreef o.a. voor het Friesch Dagblad, het Nieuwsblad van het Noorden, Het Parool, het Algemeen Dagblad, Het Vrije Volk, het ANP en De Telegraaf. Sinds 2003 hoofdredacteur van het Fries Journaal.

99. Provincie Fryslan

Provincie Fryslan, op deze Instagram pagina krijg je alle ontwikkelingen en updates te zien rondom Friesland.

98. Oane Hoekstra

Frysk ❤️ Fryslân 🌳🦅🌾🐞🦋⛵️🐱🌞📷⚓

97. Hannah Kuiper

Hannah Kuiper is een internationaal fashion model met passie voor paarden.

View this post on Instagram

Farm life 🌾🐴 @martinaketelaar

A post shared by Hannah Kuiper (@hannahxkuiper) on

96. Fryske Frucht

De basis van Stichting Fryske Frucht is eenvoudig: zoveel mogelijk appels inzamelen in Friesland. Appels waar anders niets mee gedaan wordt. Zo wordt de verspilling van dit prachtige en heerlijke fruit voorkomen. De focus qua appels verzamelen ligt hierbij op de Friese Wouden. Van oudsher zijn daar veel oude appelbomen (en dus ook oude appelrassen) te vinden. Fryske Frucht wil dit Friese Erfgoed behouden én uitbreiden door het aanplanten van nieuwe bomen. Fryske Frucht maakt & distribueert de Fryske Frucht Appelsap, een heerlijk duurzaam streekproduct. Van, door én met de mienskip.

95. Arno Brok

Commissaris van de Koning in de provincie Fryslân.

94. Hilda van der Meulen

Hilda van der Meulen heeft een passie voor paarden, naast het paardrijden was ze ook een gediplomeerd rij-instructrice. Toen haar paarden gevraagd werden model te staan voor een catalogus, werd dit de eerste stap in de modellenwereld. In een opwelling besloot ze mee te doen aan de Miss Nederland verkiezing. Tot haar eigen verbazing won ze deze wedstrijd. Hilda realiseerde dat zich een hele nieuwe wereld vol mogelijkheden voor haar was geopend. Een internationale carrière volgde.

93. Landgoed Lauswolt

Landgoed Lauswolt is één van de meest luxe hotels die Friesland te bieden heeft. Naast de prachtige omgeving kan je er ook heerlijk ontspannen in het wellness centrum. Mocht je toch wat actievers willen doen kan je bij Landgoed Lauswolt ook terecht voor een rustgevend potje golf.

92. Marijke Dikkerboom

Marijke Dikkerboom is winnaar Beauty Award 2014 en 2017, daarnaast is ze ook uitgeroepen tot beste onderneemster van Friesland in 2018.

91. Sjoerd

Sjoerd is een commercieel videograaf en heeft als passie auto’s. Sjoerd weet deze twee onderwerpen fantastisch te combineren en weet zo prachtige beelden te creëren.

90. Jorrit Meinsma

Jorrit Meinsma is freelance cameraman en editor, voor bedrijfsfilms ben je bij Jorrit aan het juiste adres.

View this post on Instagram

Freule 2019, topdag!

A post shared by jorrit meinsma (@jorritmeinsma) on

89. Gerrit Harmen Rypma

Gerrit Harmen Rypma is journalist, naast zijn journalistiek plaats hij prachtige foto’s op zijn Instagram van vogels in de vrije natuur.

88. Steven de Jong

Steven de Jong is een televisie- en filmregisseur, filmacteur, filmproducent en scenarioschrijver. Zijn oeuvre als regisseur beslaat zowel jeugdfilms als films voor volwassenen. In 2000 won Steven de Jong de ‘Televizierring’ voor Westenwind voor zijn werk als regisseur en creatieve producer.

87. Leeuwarden Stad

De officiële pagina van Visit Leeuwarden met prachtige foto’s.

86. Timo Jepkema

Timo Jepkema is journalist bij Omroep Fryslân, naast journalistiek is Timo ook fanatiek met voetballen.

85. Afke Boven

Afke Boven is van meerdere markten thuis, zij is als journalist en reporter ook te vinden als TV host bij Omroep Fryslân.

84. Sander de Rouwe

Sander de Rouwe is een Nederlands politicus. Namens het Christen-Democratisch Appèl was hij van 1 maart 2007 tot en met 19 mei 2015 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Eerder was hij lid van de gemeenteraad van de Friese gemeente Bolsward.

83. Tet Rozendal

Tet Rozendal is schrijfster, zangeres en actrice. Al dansend vond ze haar weg in de podiumkunsten. Op haar zestiende werd ze Nederlands kampioen Jazz- ballet en dat opende deuren in de danswereld. Sinds 2017 is Tet columnist voor het blad ¨Het Fries Journaal¨. in 2015 en 2016 was Tet radio columnist bij Omroep Fryslân.

82. Geert Bosman

Geert Bosman is het brein achter het succes verhaal van ‘t Gerecht. Geert zet zich op vele plekken in en is onder meer ook eigenaar van Grand Bistro Hét Postkantoor.

81. Sytze Brouwer

Sytze Brouwer is van 2017 tot op heden schipper van het skûtsje van Heerenveen. Sytze wist in zijn eerste drie jaren steeds een tweede plaats te behalen en moest alleen het skûtsje van Grou voor zich dulden.

80. Hotel Oostergoo

Hotel Oostergoo is gelokaliseerd in Grou. Bij Hotel Oostergoo krijgt u de beleving van land en water in één.

79. Royal Jongbloed

Royal Jongbloed is een drukkerij, binderij en uitgeverij in één, met ruim 150 jaar aan ervaring is dit bedrijf sterk in deskundigheid en vakmanschap. Royal Jongbloed is een toonaangevende producent van bijbel en dundrukboeken. Zij geven magazines, lesprogramma’s, boeken, bijbels en liedboeken uit die miljoenen lezers wereldwijd raken en boeien.

78. Wijngaard de Frysling

Wijngaard de Frysling is in 2018 uitgeroepen tot beste wijngaard van de lage landen. Op de Instagram pagina van Wijngaard de Frysling zie je alle in het teken van prachtige wijnen.

77. Femke de Walle

Femke de Walle is een presentatrice en muzikant uit Gorredijk. Na de havo op het Christelijk Lauwers College in Buitenpost, studeerde ze journalistiek op de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ze werd radioverslaggeefster en presentatrice bij Omroep Fryslân. Ze presenteerde daar het programma Klipkar.

76. Darshan Boerema

Darshan Boerema is met zijn 19 jaar een fanatieke journalist. Op zijn YouTube kanaal plaatst hij veel al filmpje over de journalistiek.

75. Noa Zijlstra

Noa Zijlstra is 17 jaar en woont in Harlingen. Ze won de verkiezing Miss Teen of Friesland 2019 en Miss Popularity NL 2019.

View this post on Instagram

Het word weer terrasjes weer. ☀️

A post shared by Noa Zijlstra (@noarianzijlstra) on

74. Linda Lettinga

Linda Lettinga is de vrouw die je helpt met het veranderen van je lijf en je leven. Op de website Consulinn.nl laat Linda zien wat er voor nodig is om op een gezonde en goede manier af te vallen. Het team van Consulinn zit verspreid door heel Friesland en denkt graag met je mee.

73. Gerrie Dantuma

Gerrie Dantuma kennen we van haar deelname van The Voice of Holland, in 2013 heeft zij mee gedaan en wist zich tot de finale te komen. Gerrie is nog altijd druk bezig met haar zangkunsten.

72. Zeilschool Pean

Zeilschool Pean is de Friese zeilschool van Friesland. Naast het leren en onder controle krijgen van het zeilen, kan je bij zeilschool Pean ook terecht voor bootverhuur en groepsaccommodaties.

71. Jolke Nijenhuis

Jolke Nijenhuis eigenaar van het welbekende café Spaltenbrêge. Jolke kennen we onder meer ook van zijn bekende uitspraken als ¨lekker lekker lekker¨. Jolke is een echte bier liefhebber in hart en nier.

70. Jesper Hospes

Jesper Hospes is een langebaanschaatser, die uitkomt voor Gewest Friesland. Jesper is net als zijn vader Henk Hospes specialist op de kortebaan afstanden. Hospes zat in het KNSB Opleidingsteam, een schaatsploeg die beginnende nieuwe langebaanschaatsers opleidde.

69. Teun de Poes

Teun is een kat van een jaar oud en terroriseert Leeuwarden.

View this post on Instagram

🌈

A post shared by Teun (@teun_de_poes) on

68. Christiaan Triebert

Christiaan Triebert is journalist in het visual investigations-team van The New York Times.

67. Prachtig Friesland

Pracht Friesland deelt op haar Instagram pagina bijzondere locaties van Friesland.

66. Martsje Paulusma

Martsje Paulusma is de dochter van de bekende weerman Piet Paulusma. Martsje helpt Piet in zijn bedrijf met het plannen van afspraken en het uitzoeken van locaties waar Piet het weerbericht gaat presenteren voor die dag.

65. Laure Broekman

Laure Broekman laat op haar Instagram pagina zien dat zij een echt talent is op het gebied van kunst. Met haar negentienjarige leeftijd is zij nog ontzettend jong en heeft zij nog een mooie leerzame weg te gaan om nog beter te worden in schilderen.

64. Claire Zuid

Claire Zuid is de vriendin van voetballer Michel Vlap.

63. Aafke Stroosma

Aafke Stroosma is 21 jaar jong en woont in Burgum. Op het moment gaat volgt ze de opleiding Bedrijfseconomie aan NHL Stenden. Ze deed mee aan Miss Beauty of Friesland 2019.

View this post on Instagram

It’s my Birthday!! 23! ✨🎉

A post shared by Aafke Stroosma (@aafkestroosma) on

62. It Fryske Gea

It Fryske Gea is een Instagram pagina voor prachtige natuur foto’s.

61. Anouska Koster

Anouska Koster is een wielrenster. In 2016 werd ze Nederlands kampioene op de weg. Ze rijdt vanaf 2020 voor Parkhotel Valkenburg. Hiervoor reed ze voor Boels Dolmans Cycling Team, Futurumshop.nl, vier jaar voor Rabobank-Liv Woman en in 2019 voor de Deense wielerploeg Team Virtu.

60. Unis Flyers

Unis Flyers Heerenveen is het ijshockey team van Nederland. Met meerdere titels op hun naam waaronder 10x landskampioen, 13x bekerwinnaar, 1x BeNeliga kampioen en 1x Ron Bertelingschaal. Mogen zij toch echt als team zeggen dat zij de ijshockeypuck goed onder controle hebben.

59. Gaatze Bosma

Gaatze Bosma is te boeken voor de entertainment voor alle feesten en partijen.

58. Gerben Jorritsma

Gerben Jorritsma is een langebaanschaatser. Hij is gespecialiseerd in de sprintafstanden. Hij staat vanaf 2019/2020 onder contract bij TalentNED. Daarvoor schaatste Jorritsma bij Team Reggeborgh en Team LottoNL-Jumbo.

57. Just by Kees

By Kees is de plek in Heerenveen voor verse koffie, gezonde lunches, eigengemaakte sapjes en natuurlijk niet te vergeten een overheerlijk gebakje.

56. Reiny Bourgonje

Reiny is een voorbeeld succesverhaal. Na 30 jaar bij een grote bank te hebben gewerkt gooide Reiny het roer om. Alles wat te maken had met kunst fascineerde haar. Ze koos voor fotografie. Schilderen met haar camera met alleen daglicht. Sinds 2014 heeft ze een haar eigen fotostudio. Inmiddels heeft ze de prestigieuze ‘Vincent van Gogh Photo Award 2019 gewonnen, winnaar fotowedstrijd EU2017 en winnaar William Rutten photography award 2017.

55. Sybrand Buma

Sybrand Buma is bestuurder en politicus van het Christen-Democratisch Appèl. Sinds 2019 is hij burgemeester van de gemeente Leeuwarden.

54. Margreet Model Management

Margreet Kooistra is de eigenaresse van Margreet Model Management, zij is de aangewezen persoon als het gaat om catwalk coach. Naast het coachen van modellen is Margreet ook bezig met het scouten van modellen.

53. Johannes Rypma

Johannes Rypma is een zanger en model. Hij verkreeg nationale bekendheid door zijn deelname aan het derde seizoen van het televisieprogramma The voice of Holland. Zijn debuutsingle Play Me verscheen in februari 2013 gelijktijdig in twee versies: een Engelstalige en een Friese, getiteld In Libben Y’ne Rock n Roll.

52. Bonny Dijkstra

Bonny Dijkstra begon als gecertificeerd lasser en bodyguard voor artiesten. Tijdens zijn reis naar Ibiza is Bonny er achter gekomen dat schilderen een enorme rust met zich meebrengt. Bonny is het schilderen van kunst terug in Nederland volledig gaan oppakken en is nu kunstenaar, zijn werken zijn abstract, modern en expressief.

51. Jaap Hansma

Jaap Hansma kennen we van zijn mooie foto’s die met enkele regelmaat op Instagram worden geplaatst.

50. Marije de Haas

Marije de Haas is een moeder en onderneemster. Marije heeft in 2017 The Businessmom Academy gestart, vanuit haar opleiding toegepaste psychologie wist ze wat ze wilde doen. Marije laat alle ondernemende moeders zien hoe je het moeder leven kan combineren met een eigen onderneming.

49. Raynaud Ritsma

Raynaud Ritsma is zanger en gitarist van de band Vangrail. Naast zingen houdt Raynaud zich ook bezig met presenteren en fotografie.

48. Elske Wind

Elkse Wind is de vrouw van Tim Douwsma. Elske biedt al geruime tijd lessen en workshops aan op het gebied van suppen. Daarnaast vindt je op haar website ook meer informatie over kamperen en surfen.

47. NathieVR

NathieVR is een bekendheid op het gebied van Virtual Reality, met zijn YouTube kanaal van 569.000 abonnees vertelt Nathie alles over het gebruiken van een VR bril. Naast het vertellen laat Nathie op zijn YouTube kanaal ook de in game beelden zien.

46. Daan Breeuwsma

Daan Breeuwsma is in 2007-2008 lid van de Nationale trainingsselectie shorttrack. In 2009 won hij met het zilver op de aflossing bij de Europese kampioenschappen in Turijn zijn eerste internationale medaille. Voor Daan en zijn mede teamgenoten was 2010-2011 een succesvol jaar, zij wonnen de Europese kampioenschappen in eigen huis (Thialf Heerenveen). In 2014 won Daan met zijn teamgenoten het wereldkampioenschap shorttrack, een titel waar zij trots op mogen zijn.

45. Ragdolls Milo & Woody

Deze bijzondere ragdoll katten Milo & Woody genieten iedere dag van hun leefomgeving.

44. Melissa Wijfje

Melissa Wijfje is een langebaanschaatsster die met ingang van seizoen 2020/2021 uitkomt namens Team IKO. In het seizoen 2014 werd ze juniorenwereldkampioene op de 1500 meter en op de ploegenachtervolging.

43. Iris Kroes

Iris Kroes is een zangeres en harpiste. Ze was de winnares van het tweede seizoen van het televisieprogramma The voice of Holland.

42. Tim Douwsma

Tim Douwsma maakte in 2006 zijn debuut op de Nederlandse televisie in het programma So You Wanna Be a Popstar. Door dit programma heeft Tim de nodige bekendheid gekregen waardoor hij zelf een aantal singles heeft gemaakt, deze werden goed ontvangen door het publiek. Naast zingen op televisie is Tim meerdere malen op de Nederlandse televisie geweest voor onder andere programma’s zoals Sterren Dansen op het IJs.

41. Douwe de Vries

Douwe de Vries is een voormalig marathon- en langebaanschaatser die uitkwam namens marathonploeg SOS Kinderdorpen en tussen 2012 en 2020 ook bij de langebaanploegen TVM en Team LottoNL-Jumbo van Jac Orie, dat later Team Jumbo-Visma kwam te heten.

40. Danny Noppert

Danny Noppert, deze 30 jarige Jouster is in 2018 toegetreden tot de PDC en knokt zijn weg omhoog.

39. Jorrit Bergsma

Jorrit Bergsma is een langebaan- en marathonschaatser. In 2014 werd hij in het Russische Sotsji olympisch kampioen op de 10.000 meter. In 2013, 2015 en 2019 werd hij wereldkampioen op die afstand. In 2020 werd hij wereldkampioen op de massastart.

38. Marrit Leenstra

Marrit Leenstra is al op jonge leeftijd begonnen met schaatsen. Op haar zeventienjarige leeftijd kwam ze in Jong Oranje terecht. Tijdens de Olympische Winterspelen van Sotsji in 2014 heeft Marrit met de ploegachtervolging een gouden medaille weten te bemachtigen. Dat de ploegachtervolging een sterk element is voor Marrit is al snel duidelijk al we kijken naar de wereldkampioenschappen van 2013, 2016 en 2017 waar ook de gouden medailles zijn behaald.

37. Elske Leenstra

Elske Leenstra laat met haar blog een kijkje in haar natuurlijke leven zien. Met haar blogs vertelt zij veel over haar doe het zelf projecten.

36. Naomi de Groot

Naomi de Groot is de vriendin van YouTuber Harm.

35. Rick Douwsma

Rick Douwsma, na de middelbare school studeerde Rick aan de Theaterschool in Groningen. Hier ontwikkelde hij zich tot acteur en zanger, waar hij ook zijn passie voor muziek bij kon uitoefenen. In 2015 heeft Rick een rol vervult in de serie De Koers, daarnaast heeft hield hij zich voornamelijk bezig met modellenwerk.

34. VDL Stud

VDL Stud is een familiebedrijf wat verdeeld is in 4 verschillende onderdelen: Hengstenhouderij, fokkerij, sportpaarden en de verkoop van paarden.

33. Elske de Walle

Elske de Walle begon al op negenjarige leeftijd met het bespelen van de saxofoon, dit bloeide in 2004 uit tot een studie die zij gingen volgen aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. In 2008 tekende zij haar contract bij Universal Music Group. Tot op heden houdt Elske zich bezig met het schrijven van teksten en zingen.

32. Ellen Claire

Ellen is afgestudeerd aan de Kunstacademie Minerva in Groningen. Ellen is fulltime als kunstenaar aan het werk en maakt vooral buiten portretten in opdracht voor particulieren en bedrijven.

31. Milenas World

Milenas haar Instragram staat voornamelijk in het teken van het bakken van taarten en haar vintage spullen.

30. Wilfred Genee

Deze tv held mag natuurlijk niet ontbreken als het over voetbal en presenteren gaat. Wilfred zijn carrière is begonnen in 1996 waar hij voor de zender Sport7 presentator is geworden. Dat presenteren in zijn bloed zit werd al snel duidelijk toen Wilfred in 2001 voor de zender RTL 5 Voetbal Insite ging presenteren. Naast het presenteren van meerdere televisie programma’s is Wilfred iedere vrijdag middag te horen op de radio bij BNR. Dat Wilfred ook nog eens goed radio kan maken heeft hij wel bewezen door de Gouden RadioRing in 2020 binnen te slepen.

29. Jeroen

Jeroen zagen we in het verleden op filmpjes voorbij komen van de YouTuber Harm, in 2018 besloot Jeroen om zijn eigen YouTube kanaal te beginnen. Met de bekendheid die hij heeft opgebouwd met behulp van Harm is zijn YouTube kanaal snel uitgegroeid tot 172.000 abonnees.

28. Silke Otten

Silke Otten kennen we van het twaalfde seizoen van Holland’s Next Top Model. Silke wist het tot de finale te schoppen en bemachtigde een tweede plek. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat hier haar modellen carrière ten einde kwam. Silke is te boeken bij het modellen bureau Skins model management.

27. Marit Bouwmeester

Marit Bouwmeester is een zeilster in de Laser radiaal-klasse. Ze nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen en won toen een zilveren medaille en een gouden medaille. Ze heeft zich nu opnieuw gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.

26. Theo Hiddema

Theo Hiddema kennen we natuurlijk als lid van de tweede kamer, echter is dit niet waar het allemaal is begonnen voor Theo. In 1975 werd Theo beëdigd als advocaat te Maastricht, 6 jaar later in 1981 is Theo zijn eigen praktijk gestart. Inmiddels zijn er twee filialen in Amsterdam en Maastricht. Theo heeft een aantal geruchtmakende strafzaken waarin hij pleitte, onder meer tegen de bende van Venlo. In 2017 tot op heden is Theo zich volledig aan het richten als lid van de tweede kamer voor de partij Forum voor Democratie.

25. Marrit de Lang

Marrit de Lang kennen we onder meer van haar vintage shop en niet te vergeten de prachtige foto’s die zij van tijd tot tijd met ons deelt.

24. Jan Jaap van der Wal

Jan Jaap van der Wal kennen we onder meer van Dit Was Het Nieuws, De Slimste Mens en nog vele andere shows. Jan Jaap is een cabaretier van hoog niveau dit zie je in al zijn voorstellingen terug komen.

23. Hans Jellema

Hans Jellema ziet in ieder beeld een prachtige foto.(het liefst in combinatie met denim).

22. Manon Veenstra

Manon Veenstra is in 2018 verkozen tot Miss Teen of Friesland, in dat zelfde jaar is zijn ook verkozen tot Miss Popularity of the Netherlands.

21. Sjinkie Knegt

Sjinkie Knegt, is een shorttracker. Zijn beste afstanden zijn de 1000 meter, de 1500 meter en daarnaast is hij de afmaker van het aflossingsteam. Knegt staat bekend om zijn spectaculaire inhaalacties en het ‘telescoopbeen’ waarmee hij soms pas op de streep zijn concurrenten passeert.

20. Michel Vlap

Michel Vlap, deze middenvelder maakte in 2016 zijn debuut bij het eerste elftal van SC Heerenveen. Na 3 volledige seizoenen gespeeld te hebben is Michel Vlap gekocht door RSC Anderlecht, hier heeft hij een contract getekend voor vijf seizoenen.

19. Antoinette de Jong

Antoinette de Jong is sinds 2009 actief op het gebied van schaatsen. Antoinette legt haar focus op de langebaan en is gespecialiseerd op de 3000 meter en het allrounden. Sinds 2018 schaatst bij Jumbo-Visma.

18. Twan Kuyper

Twan Kuyper, deze Leeuwarder is een wereldster op Instagram en Youtube, met zijn 7,2 miljoen volgers op Instagram is hij vooral bekend bij het Amerikaanse publiek. Twan is bekend geworden door zijn sketches die hij op zijn socialmedia plaatst, naast deze sketches doet Twan ook modellen werk voor onder andere Versace.

View this post on Instagram

Almost lost Mowgli 🥵 or did I ? 😏😋

A post shared by Twan Kuyper (@twan) on

17. Neecintha

Jacintha heeft in 2017 een relatie gehad met de bekende YouTuber Harm.

16. Dirk Jan Piersma

Dirk Jan Piersma kennen we onder andere van Global Windmills. Daarnaast is Dirk Jan bezig met zijn webshop werk aan de muur. Op deze website vindt je alles op het gebied van wanddecoratie, je kunt het zo gek niet bedenken en je vindt het op werkaandemuur.nl

15. Welmoed Sijtsma

Welmoed Sijtsma is een Nederlandse presentatrice, bekend van de talkshow Op1. Op donderdagavond neemt zij samen met Sander Schimmelpenninck de presentatie voor haar rekening. In 2018 zagen wij Welmoed als presentatrice bij Goedemorgen Nederland en niet te vergeten het jeugdjournaal.

14. Doutzen Kroes

Doutzen Kroes, deze vrouw is jaren lang het gezicht geweest van lingerie merk Victoria Secret. Overigens zit Doutzen niet stil, zij is onder meer ook het gezicht geweest van L’Oreal, met deze titel werd Doutzen het best betaalde model dat Nederland heeft voortgebracht. Naast haar modellen carrière heeft Doutzen ook een rol gespeeld in de bioscoop film Nova Zembla.

View this post on Instagram

💥GLAM💥

A post shared by Doutzen Kroes (@doutzen) on

13. Epke Zonderland

Epke Zonderland oftewel The Flying Dutchman. Epke is fanatieke turner met als specialiteit de rekstok, met dit onderdeel heeft hij zich al meerdere malen bewezen hier de beste in te zijn op wereld niveau. Naast zijn top prestaties als sporter mag Epke zichzelf ook officieel dokter noemen. In 2006 besloot Epke de collegabanken op te zoeken met als gevolgd 12 jaar later zijn papiertje binnen te hebben gehaald.

12. Marjan Jonkman

Marjan Jonkman haar modellen carrière is gestart toen ze werd gescout via Facebook. Ze startte haar carrière als model voor Saint Laurent exclusive, hier heeft ze meerdere campagnes gelopen voor bekende top merken waaronder Adidas en Sephora. In 2016 heeft Marjan de fashion week gelopen voor onder meer merken als Chanel, Gucci en Dior.

11. Sven Kramer

Sven Kramer, wie kent deze top schaatser nou niet? Eén van de weinig Nederlanders die meer meters heeft gemaakt op schaatsen dan op zijn eigen schoenen. Sven heeft al vele titels op zijn eigen naam mogen zetten waaronder de Olympische Winterspelen, WK allround, WK afstanden en EK allround. Naast deze bijzondere titels heeft Sven ook meerdere wereldrecords weten te bemachtigen.

10. Ferry Doedens

Ferry Doedens, vele zullen Ferry onder andere kennen van het programma Goede Tijden Slechte Tijden waar hij de rol van Lucas Sanders vervult. Op jonge leeftijd was Ferry al druk bezig met Theater, op vijftienjarige leeftijd speelde hij een figurantenrol in de musical Pietje Bell gevolgd door meerdere hoofdrollen in diverse lokale musicalproducties van theater De Lawei. Naast al het acteerwerk is Ferry ook bezig met zijn zangcarrière, dit zien we door terug te blikken naar 2007 waar Ferry met het televisie programma Idols meedeed. Hij wist hierbij tot de laatste 18 kandidaten te komen.

9. Nyck de Vries

Nyck de Vries heeft zich in 2019 wederom bewezen als autocoureur door het kampioenschap van de formule 2 binnen te slepen. Nyck heeft in het verleden al meerdere titels en prestaties op zijn naam weten te zetten. Dit jonge talent maakte eind 2019 zijn Formule E debuut bij het Mercedes-Benz EQ Formula E Team.

View this post on Instagram

May days in Monaco 😍

A post shared by Nyck De Vries (@nyckdevries) on

8. Joost Klein

Joost Klein, in 2008 is Joost begonnen met het maken van YouTube video’s, zijn kanaal is uitgegroeid naar 200.000 abonnees, in 2016 is hij gestopt met het maken van video’s en de focus volledig gelegd op het maken en schrijven van muziek.

7. Rens Kroes

Zeggen we Powerfoodies dan zeggen we Rens Kroes, met haar passie voor koken en het gebruik maken van gezonde producten weet Rens iedere maaltijd om te toveren tot een werkelijke top maaltijd. Met haar webshop Powerfoodies vindt je alles over gezonde voeding en het toepassen in de keuken.

6. Akke Marije

Akke Marije, haar modellen carrière heeft zij mede te danken door haar succes in het bekende programma Hollands Next Top Model. In 2016 deed Akke mee in het realityprogramma, zij ging de strijd aan met elf andere modellen om vervolgens kans te maken op een carrière als topmodel.

5. An Knook

An Knook, met haar 1,7 miljoen abonnees op YouTube en 1 miljoen volgers op Instagram is zij een absolute ster in het maken van make-up tutorials. Bijna dagelijks plaatst deze vrouw uitgebreide video’s over het opmaken van haar ogen. In 2014 begon zij haar YouTube avontuur en tot op de dag van vandaag is zij een absoluut succes met haar 190.000.000 weergaven op YouTube.

4. Harm

Harm, deze nuchtere Fries behoort tot de Nederlandse top als het gaat om het maken van YouTube video’s, met zijn 692.000 abonnees op moment van schrijven mag hij zichzelf één van de grootste YouTubers van Nederland noemen. In 2019 hebben wij Harm ook gezien op de zender Spike Nederland. In het programma boxing influencers, hier stapte hij de ring in en ging hij de strijd aan tegen een mede influencer. Deze jonge creatieveling zal nog zeker hard groeien met zijn YouTube kanaal.

3. Anke de Jong

Anke de Jong van brandmanager naar hoofdredacteur van Glamour. Anke mag met haar 30 jonge jaren vol trost zeggen dat zij de jongste hoofdredacteur van Nederland is.
Deze jonge ambitieuze vrouw weet als geen ander hoe zij in moet spelen op het publiek van Glamour, dit laat zij ook met al haar passie voor mode zien aan Nederland.

https://www.instagram.com/p/B52TxWvFd7l/

2. Marijn Kuipers

Kwam afgelopen jaar als een duveltje uit het Instagram-doosje geschoten. Deed mee aan de Miss Beauty of Friesland-verkiezing. Wij voorspellen het begin van een glansrijke carrière!

1. Sylvana IJsselmuiden

Sylvana IJsselmuiden, de meeste zullen haar onder andere kennen van het platform Dumpert, hier presenteert zij één van de meest bekende shows op het internet genaamd DumpertReeten. Sylvana is een autoliefhebber in hart en niet, dit uit zich onder andere doordat zij tijdens het Formule 1 seizoen het programma Autobahn F1 heeft gepresenteerd, dit doet zij voor het online magazine Autobahn. Daarnaast is Sylvana ook bezig als fotomodel en actrice.

Boppe Yn Fryslan Instagram

Mis je een belangrijk Fries Instagram account in deze lijst? Vertel het ons! Met jouw input wordt de lijst steeds leuker.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.