Boppe Yn
Home » Friesland trekt toerisme aan

Friesland trekt toerisme aan

De toeristische sector in Friesland heeft een gevoelige tik gekregen van de coronamaatregelen. Maar het seizoen is toch beter geworden dan men dacht, mede dankzij het fraaie nazomerweer.

Coronaveilig en gezellig

Friesland is een ‘coronaveilige’ provincie, en niet alleen Nederlanders weten de weg naar Friesland te vinden, ook zie je veel Belgen en Duitsers. Door het mooie nazomerweer loopt het seizoen door tot en met de herfstvakantie, wat zeer ongebruikelijk is. Daarnaast speelt de dreiging van een mogelijke tweede coronagolf mee, en gaan mensen op pad nu het nog kan. Dat betekent: goed bezette campings en hotels, veel boten in de haven en gezellige (anderhalvemeter) terrassen. Veel mensen hebben Friesland (her)ontdekt in deze tijd. De sector hoopt dat het een blijvende goede indruk heeft achtergelaten en dat mensen ook volgend jaar hun weg weten te vinden naar de provincie.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.