Boppe Yn
Home » Een ‘Friese’ neus halen in Sùdwest-Fryslân

Een ‘Friese’ neus halen in Sùdwest-Fryslân

Het mooie van Friesland is dat het niet alleen een provincie is waar enorm veel wordt  gebouwd en gemaakt, maar dat het ook een plek is waar enorm veel natuur wordt gerespecteerd en behouden. Hiermee onderscheidt deze provincie zich duidelijk van de rest van Nederland. Met haar prachtige meren, polders, bossen en weidegronden is Friesland bij uitstek de provincie om lekker tot rust te komen in en te genieten van de schitterende en unieke natuur.

Sùdwest-Fryslân – Het lage midden vol hoogtepunten

Sùdwest-Fryslân is hier een fantastisch voorbeeld van maar liefst 51.420 hectare groot. Deze streek wordt ook wel “It Lege Midden” genoemd (Het Lage Midden) en doet die naam eer aan door zijn prachtige waterlandschap. Om deze naam beter te kunnen begrijpen is het wel handig iets van de geschiedenis van het gebied te weten. Waar het vroeger namelijk een ondoordringbaar moeras was, maakten turfwinning, bedijking en verkaveling door Friese handen door de jaren heen plaats voor een uitgestrekt natuurgebied. Temidden hiervan kwamen dorpen en steden op die wat betreft architectuur en sfeer nog steeds typerend zijn voor Friesland. Daarnaast is er in dit gebied ook nog eens een verscheidenheid aan meren te vinden waaronder het Sneekermeer en het  Tjeukemeer. Deze ideale combinatie van verschillende landschappen maakt dat er in dit gebied van alles te doen is. Men kan er zeilen in meren, wandelen door polders, hutten bouwen in bossen en nog veel meer. In 2005 is dit gebied dan ook niet voor niets op de lijst van 20 nationale natuurgebieden geplaatst, terwijl we het nog niet eens hebben gehad over de prachtige en buitengewone biodiversiteit die dit gebied kent. 

Sùdwest-Fryslân beleven?

Wanneer u dus nog op zoek bent naar een leuk, verfrissend en onvergetelijk uitje is Sùdwest-Fryslân de ideale bestemming. De rust,  historie en bovenal de vergezichten maken dat u even helemaal tot rust kunt komen in dit typische stukje Friesland. Meer informatie over activiteiten en bezoeken vindt u hier.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.