Boppe Yn
Home » Friese spellingscontrole toegevoegd door Microsoft

Friese spellingscontrole toegevoegd door Microsoft

Wie werkt in Word, PowerPoint, Excel en Outlook en twijfelt over de juiste spelling in het Fries, hoeft alleen maar de spellingcontrole op ‘Fries’ te zetten. De Friese spellingscontrole is beschikbaar voor de kantoorsoftware Office 2013 voor Windows.

Je moet wel eerst de taal downloaden en installeren. Dat kan via de website van Afûk, een stichting die de Friese taal wil bevorderen. Er is inmiddels ook een Friese spellingscontrole voor de Mac-versies van Microsoft Office, Facebook, internetbrowser Firefox, Google Translate en de toetsenbord apps Swiftkey en Gboard.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle bijzondere ontwikkelingen vanuit Friesland!

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.