Boppe Yn

Slimme lichten

Negen bestaande verkeersinstallaties in de gemeente Leeuwarden zijn ‘intelligent’ geworden, en moeten zorgen voor een betere doorstroming. Automobilisten krijgen op hun mobiele telefoon informatie over de stand van de lichten (rood, oranje, groen) zodat ze daarop hun snelheid kunnen aanpassen. Pas na lang testen was de gemeente er van verzekerd dat de informatie betrouwbaar is en vond zij het goed de installaties te plaatsen.

Wegen en kruisingen

Het gaat om de lichten op toegangswegen en kruisingen bij Leeuwarden, namelijk: Drachtsterplein, Rietgras – Aldlansdyk, Oostergoplein – Oostergoweg – Aldlansdyk, Borniastraat, Westelijke invalsweg vanaf Haak om Leeuwarden tot en met de kruising Slauerhofweg – Westeinde.

De komende tijd moeten er meer verkeersinstallaties volgen, zoals op de volgende wegen en kruisingen: Wollegaast – Dammelaan, Luchtenrek – Dammelaan en vermoedelijk het Vrijheidsplein.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.