Boppe Yn
Home » Nieuwe honorair consul voor Roemenië

Nieuwe honorair consul voor Roemenië

Reinder Schaap uit Heeg is de nieuwe honorair consul voor Roemenië in Noord-Nederland. Op 3 september is hij geïnstalleerd door ambassadeur van Roemenië Brânduşa Ioana Predescu. Schaap vertegenwoordigt vanaf nu Roemenië in Friesland, Groningen, Flevoland en Utrecht.

In gesprek

Na de installatie ging hij in gesprek met wethouder Mark de Man en ondernemers uit de gemeente Súdwest-Fryslân. Hij sprak daarbij over kansen en uitdagingen in Friesland en Roemenië. Vooral de sectoren maritiem en agrarisch kregen veel aandacht.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.