Boppe Yn
Home » Nieuw Waddenschip voor nationale onderzoeksvloot

Nieuw Waddenschip voor nationale onderzoeksvloot

De nationale onderzoeksvloot van National Marine Facilities (NMF), onderdeel van het Koninklijk Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) is toe aan een nieuw Waddenschip.

De komende twee jaar wordt aan het schip gewerkt op de werf van Thecla Bodewes Shipyards in Harlingen. Het schip zal RV Navicula, dat veertig jaar dienst heeft gedaan, vervangen.

Ook de andere twee schepen van de vloot, RV Pelagia en RV Stern, worden in de toekomst vervangen.

Wim Wolff

Het nieuwe schip krijgt de naar Research Vessel (RV) Wim Wolff, naar de gelijknamige waddenecoloog. RV Wim Wolff zal vooral op de Waddenzee, in de Delta’s en langs de kust van de Noordzee gaan varen. Het schip heeft grotere laboratoria en meer accommodatie aan boord dat zijn voorganger. Daarmee zijn er meer onderzoeksmogelijkheden en kan ook jong talent mee om deel te nemen aan het onderzoek.

Duurzaam

RV Wim Wolff moet een duurzaam dieselelektrisch powermanagementsysteem en een accupakket zonder lithium krijgen voor een minimale uitstoot. Het schip wordt op zijn vroegst begin 2023 opgeleverd, waarna een proefvaartperiode volgt. In het voorjaar van 2023 zal het dan de werkzaamheden van RV Navicula overnemen.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.