Boppe Yn
Home » Met reuma de oceaan over

Met reuma de oceaan over

Reuma en de Atlantische Oceaan over roeien? Dat gaat prima samen bij scheepstimmerman Simon van der Hoek (57). Hij heeft de ziekte van Bechterew, een vorm van ontstekingsreuma én roeit in maart 2022 samen met enkele andere oceaanroeiers van Portugal naar Frans-Guyana roeien.

Ervaring

De tocht zal veertig tot vijftig dagen duren. De eerste voorwaarde voor een dergelijke onderneming is fit zijn, dus traint Van der Hoek op een roeitrainer in zijn werkplaats, of gaat hij fietsen. Ervaring met roeien heeft hij genoeg: hij deed twaalf jaar aan sloeproeien en heeft onder meer deelgenomen aan de GT race (de honderd kilometer roeitocht van het Duitse Rees naar Deventer), én aan de Great River Race op de Theems in Londen.

Van der Hoek roeit niet alleen omdat hij deze tocht graag wil maken, hij wil hiermee ook geld inzamelen voor onderzoek naar de ziekte van Bechterew.

Bijdragen geven kan vi deze link: gf.me/u/y9baxa.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.