Boppe Yn

Mata Hari, the naked spy

In 2017, honderd jaar na de dood van Mata Hari liep in het Fries Museum een succesvolle tentoonstelling over de Friese spionne. Dat er ook een film gemaakt was, is minder bekend.

Mata Hari, The naked spy is de titel van de film, en gemaakt door de Haarlemse filmmaker Machiel Amorison. Gastconservator Yves Recourt van het Fries Museum is er voor geinterviewd, oud-conservator Gerk Koopmans en de Franse historicus Jeanne-Pierre Turbergue komen ook aan het woord.

Publieksprijs

Alleen op voorvertoning voor genodigden was de film te zien tijdens het tentoonstellingsjaar in Leeuwarden. Daarna is hij de minder bekende Amerikaanse filmfestivals af gegaan waarbij hij in het Californische Tiburon de publieksprijs won.

In het Engels

De film bestaat deels uit archiefbeelden en foto’s, deels uit interviews met experts en wordt verder gespeeld door acteurs. Danseres Florence Rapati neemt de rol van Mata Hari op zich. Mata Hari komt zelf ook aan het woord, ingesproken door Thekla Reuten en in het Engels, de voertaal van de film.
Mata Hari, the naked spy is online te zien via www.mataharithenakedspy.com.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.