Boppe Yn

Huizenprijzen in Friesland met 20% gestegen!

In de zuidwesthoek van Friesland zijn de huizenprijzen gestegen. Met twintig procent maar liefst, in vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar. Volgens makelaars komt dit vooral door de toenemende vraag van buiten Friesland.

Met name meer mensen uit de Randstad kochten een huis in het zuidwesten van Friesland. Dit lijkt aangewakkerd door de coronamaatregelen, waarbij veel mensen thuis moeten werken. Wie midden in een grote stad als Amsterdam woont en geen of weinig ruimte in en om huis heeft, gaat dan op zoek naar iets anders. Meer ruimte en een mooie tuin is wat veel huizen in het zuidwesten van Friesland bieden. De meeste kopers hebben maar drie wensen: glasvezel, een studeerkamer en een mooie tuin.

In het derde kwartaal zijn 1452 woningen door een NVM-makelaar verkocht. Dat zijn er 71 meer dan in het tweede kwartaal. Daarbij steeg de gemiddelde verkoopprijs met zes procent in drie maanden.

Huizenprijzen Friesland stijgen

Door de coronacrisis rekenden veel deskundigen op een omslag in de woningmarkt. Het derde kwartaal kent traditioneel een ‘seizoensdip’, maar daar was dit jaar landelijk geen sprake van. Er werden meer huizen te koop gezet en verkocht en de huizenprijs steeg landelijk het sterkst in meer dan twintig jaar: 11,6 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.