Boppe Yn

Gemeente Súdwest-Fryslân genomineerd voor de Galjaardprijs

De Galjaardprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een initiatief op het gebied van publieke communicatie. Er zijn drie criteria waar het initiatief aan moet voldoend: inspirerend voor vakgenoten, innovatief wat betreft aanpak en impact wat betreft resultaat.

Vijf finalisten

Voor 2020 zijn vijf finalisten genomineerd, waaronder de gemeente Súdwest-Fryslân. Ook de NS, de politie, de gemeente Enschede en Beaumont Communicatie en Management zijn genomineerd uit de 26 inzendingen.

De gemeente Súdwest-Fryslân bracht het burgerparticipatieproject ‘De energietransitie als samenbeschikking van gemeente en mienskip’ in. Hierbij mogen de eigen inwoners adviezen geven over energietransitie, waarnaar de gemeente vervolgens handelt.

Jury

De winnaar wordt bekend gemaakt op donderdag 29 oktober 2020 tijdens het Nationale Congres Publieke Communicatie 2020. In de jury zitten Esther Bunnink (hoofd communicatie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten), Annette Klarenbeek (lector communicatie in digitale transitie aan de Hogeschool Utrecht), Arjen van Leeuwen (eigenaar en communicatieadviseur Van Leeuwen Communicatie) en Cor Vos (stadmaker en strategisch communicatieadviseur bij de Gemeente Amsterdam).

De Galjaardprijs is in 2002 in het leven geroepen na het overlijden van Chiel Galjaard, een van de oprichters van de beroepsvereniging voor communicatieprofessionals.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppe Yn Fryslan beoordeelt dagelijkse het nieuws uit Friesland.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.