Boppe Yn

Niet Boppe yn Fryslân, maar Fryslân fan Boppen!

Door de maatregelen van de regering is het verboden om even een kopje koffie te drinken op het terras of om samen te winkelen. Reden genoeg om de Friezen een opsteker te bezorgen.

Om mensen toch met elkaar in contact te kunnen brengen vliegen een drone en helikopter van 15 tot en met 28 april filmend in tien etappes over de provincie. Met deze ‘Fryslân fan Boppen’ krijgen mensen in de provincie Friesland de mogelijkheid om anderen een hart onder de riem te steken en hun hoopvolle boodschappen vast te laten leggen.

De beelden van de routes die iedere dag worden gevlogen zijn dagelijks te zien op de www.lc.nl en Omrop Fryslân. De routes worden in de ochtend gevlogen, van 14.00 tot 16.00 uur worden ze uitgezonden.

Creatieve acties

Mensen aan de route wordt gevraagd vanuit hun tuin of balkon te zwaaien en acties te organiseren, bijvoorbeeld met spandoeken, stoepkrijt of andere creatieve uitingen. Daarnaast vindt elke dag ook een artistieke interventie plaats, projecten die worden gecoördineerd door Martin winters, artistiek leider van onder meer de Slachtemarathon en de 8ste dag. De eerste routes zijn inmiddels gevlogen en hebben fraaie, lieve en bijzondere beelden opgeleverd.

Fryslân fan Boppen wordt mede mogelijk gemaakt door de Friese gemeenten in samenwerking met de provincie, Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant. Leeuwarden-Fryslân 2028 (LF2028) regisseert de hele actie.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.