Boppe Yn

Friesland Lease grote winnaar

Friesland Lease is de Friese Onderneming van het Jaar 2020. Dat werd dinsdag 22 september bekend gemaakt tijdens de finale in Sneek, die online live te volgen was.

Bij het bedrijf kan je voor de zakelijke en privémarkt onder meer elektrische motoren, elektrische auto’s of auto’s op waterstof leasen. Het bedrijf zet zich dus volop in voor duurzaamheid. Daarnaast zijn ze het eerste leasebedrijf in Nederland waar je een fiets kan leasen. Ze sleepten eerder al de prijs voor beste leasemaatschappij van Nederland 2019 – 2020 in de wacht.

Driehonderd uur onderzoek

Het bedrijf liet medefinalisten Oreel Groep en Spinder Dairy Housing Concepts achter zich. Alle bedrijven kregen volgens de jury een negen, maar Friesland Lease maakte daar een tien van omdat ‘het iets groots teweeg brengt en verschil wil maken in de wereld’. Het bedrijf heeft duurzaamheid, mobiliteit en het voorkomen van verspilling in het DNA. Het bedrijf maakte de wens kenbaar op verduurzaming te willen blijven richten. Ook was er waardering voor de klantgerichtheid.

De jury heeft per bedrijf ruim driehonderd uur besteed aan bezoeken en onderzoek.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.