Boppe Yn
Home » Friese boeren schieten Circus Renz te hulp

Friese boeren schieten Circus Renz te hulp

Afgelopen week hebben veertien boeren uit Drachtstercompagnie voer gebracht voor de dieren van Circus Renz Berlin. Door de maatregelen rond het coronavirus is het circus gestrand in Drachten en komt er geen geld meer binnen voor voer voor de dieren.

Noodkreet

Het circus overwinterde net als andere jaren op het terrein achter het congrescentrum, maar moet daar nu, met de start van het seizoen, voorlopig ook blijven. Voorstellingen zijn afgelast, waardoor de circusfamilie belangrijke inkomsten mist. Na een noodkreet om ‘te doneren wat je kan missen’ kwamen boeren vijf karren met voer brengen. Dat initiatief werd gecoördineerd via een groepsapp waar verschillende boeren in de omgeving aan deelnemen. Een lokale loonwerker nam het transport van het voer voor zijn rekening. 

Donaties

Karren vol voer als hooi, groente en brood werden het congrescentrum binnen gereden. Het circus heeft enkele tientallen dieren, waaronder paarden, pony’s, kamelen en honden, en aan elk van de verschillende diersoorten van het circus was gedacht. Dankzij deze donaties hebben de dieren twee tot drie maanden te eten. Mocht het circus langer in Drachten moeten blijven, dan komen de boeren nieuw voer brengen.

Circusfamilie

Ook andere bedrijven en particulieren kwamen in actie om het circus te steunen. Want ook de twintig leden tellende circusfamilie moet eten. Na de roep om steun kwamen tassen vol brood, fruit en andere levensmiddelen binnen. Circus Renz was aangenaam verrast door de massale gehoor dat gegeven werd aan de noodoproep en is dankbaar voor de steun.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.