Boppe Yn

Drone helpt bij redding kat

Vrijdag 31 juli heeft Djurre een kat uit het prikkeldraad gered. Hij deed dit samen met drie andere jongens. Toen Djurre pijlen aan het schieten was zag hij plots een katje vastzitten in het draad.

Het lukt hem niet om het diertje alleen uit het prikkeldraad te krijgen. Toen hij een drone zag vliegen zwaaide hij om hulp, en even later kwamen drie jongens aanlopen om te helpen het katje te bevrijden.

Uit het prikkeldraad

Met een tang is het diertje uit het prikkeldraad geknipt en werd het draad dat rond de pootje gewikkeld zat los gehaald. De brandweer, die voor de zekerheid opgeroepen was, bleek niet meer nodig, de Dierenambulance heeft het diertje uiteindelijk meegenomen.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.