Boppe Yn

Doutzen Kroes en corona

Fries model Doutzen Kroes is een coronacriticaster. Afgelopen zomer zette al haar vraagtekens bij de corona aanpak. Op Instagram schreef ze: ‘Mijn vragen zijn: willen ze dat wij gezond zijn? Waarom is het boosten van ons immuunsysteem met vitamines en voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen geen onderdeel om corona te bestrijden? Willen ze dat we verenigd of verdeeld zijn?’

Ook suggereerde ze dat media, farmaceutische industrie, regeringen en grote bedrijven verkeerde motieven zouden nastreven en vroeg ze zich af of het gemakkelijker is een door angst gedreven samenleving te beheersen, en wie hiervan profiteert.

Coronatest bij kinderen

Recent reageerde ze op Instagram op een bericht waarin staat dat kinderen die in de gemeente Lansingerland worden getest als onderdeel van een grootschalig onderzoek een ‘dapperheidsdiploma’ krijgen. Ze noemde het ‘diep triest’, en ‘propaganda’. ‘Blijf van onze kinderen af!’ Haar reactie kan op meer dan driehonderd likes rekenen. Ook haar man Sunnery James is het duidelijk niet eens met de testen: ‘Wow… tenenkrommend.’.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.