Boppe Yn

6 Friese brandweermannen uit Achtkarspelen ontvangen koninklijke onderscheiding

Zes brandweermannen hebben een koninklijke onderscheiding ontvangen. Ze ontvingen deze in Buitenpost uit handen van burgemeester Oebele Brouwer van de gemeente Achtkarspelen tijdens een uitreiking in kleine kring. Alle gedecoreerden zijn nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Openbare veiligheid

De mannen ontvingen de onderscheiding voor de langdurige bijdrage die ze leverden of nog leveren aan de openbare veiligheid van hun woonplaats en de regio door hun werk bij de vrijwillige brandweer bij de gemeente Achtkarspelen, korps Drogeham.

Onderscheiden werden Albert Fokke Alma, Ietsen de Vries, Kornelis Hamstra, Halbe van der Weij, Jannes Donker en Catrijnus Hamstra.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.