Boppe Yn
Home » Leeuwarden wordt nóg groener met nóg meer bomen

Leeuwarden wordt nóg groener met nóg meer bomen

De hoofdstad van Friesland wordt in het komend zomerseizoen groener dan ooit tevoren. Wandelende bomen komen de binnenstad van Leeuwaren in. Deze week kwamen de eerste bomen aan.

Als onderdeel van het culturele evenement Arcadia zijn de eerste bomen voor het project Bosk nu geleverd.

“De bomen komen van een kwekerij en worden in boombakken geplaatst. Die gaan straks wandelend door de stad”, legt artistiek leider Bruno Doedens uit. “Er ontstaat even een andere stad, met een prachtig bomendek“, vertelt Doedens.

De bedenkers van het initiatief willen een statement maken. “Als bomen kunnen wandelen, kunnen wij veranderen“, zegt Doedens. “Eigenlijk is het een onmogelijk project, met duizend bomen die gaan wandelen. Maar we gaan het wel doen, het kan in Leeuwarden.”

Het thema rondom bomen in Friesland komt in een tijd waarin duurzaamheid en stadsvergroening centraal staat. Steeds meer bedrijven planten bomen als onderdeel van een duurzaamheidsstrategie naar CO2-neutraal ondernemen. Het Friese DutchGreen is één van de leidende groene projectontwikkelaars die zakelijk bomen planten aanbiedt aan ondernemers. Het bestuur juicht het project in Leeuwarden sterk toe.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.