Boppe Yn

Boerenschoon

Vrijdag 2 oktober wordt de tiende editie van de Boerinnen Kalender en de derde editie van de Boeren Kalender gepresenteerd. Maar liefst twee Friese dames en vier Friese heren maken deel uit van deze edities.

Schoonheid van het platteland

In 2011 werd de eerste editie van de Boerinnen Kalender gelanceerd, in eerste instantie met de bedoeling de onterechte vooroordelen over ‘lompe’ boerinnen te ontkrachten. Daarnaast was het een reactie op de kalenders uit de Alpenlanden, waar de ‘boerinnen’ professionele modellen bleken te zijn.

In 2019 werd de roep om een mannelijke variant van de kalender zo groot, dat deze ook in het leven werd geroepen. Deze verschijnt nu voor het derde jaar.

De kalenders zijn in diverse boekhandels en via www.boerendingen.nl te koop.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.