Boppe Yn

Aize Wijnstra wint Gouden Speld 2023

Na een digitale versie in 2022 vond er vanavond 11 januari voor het eerst weer een fysieke Nieuwjaarsreceptie plaats in het Posthuis Theater in Heerenveen. Tijdens deze Nieuwjaarsreceptie, georganiseerd door Regio Heerenveen ‘n Gouden Plak, maakte burgemeester Tjeerd van der Zwan bekend wie de winnaar was van de Gouden Speld 2023. Deze onderscheiding werd door eregast drs. A.A.M. Brok, de Commissaris van de Koning, opgespeld bij winnaar Aize Wijnstra.

Winnaar Aize Wijnstra

Aize Wijnstra is winnaar Aize is al jaren een belangrijke kracht achter initiatieven in de dorpen Akkrum en Nes. Hij was betrokken bij projecten zoals “Altijd Akkrum”, de centrumvisie, de uitzending van “Simmer yn Fryslân” en de Kunstroute door Akkrum. Daarnaast is hij actief betrokken bij het opknappen van het dorp.

Opvallend is dat Aize niet alleen de verbinding zoekt tussen de dorpen Akkrum en Nes en de gemeente en Regio Heerenveen ‘n Gouden Plak, maar ook met omliggende dorpen. Hij levert ook een positieve bijdrage aan het aantrekkelijk maken van het dorp Akkrum voor waterrecreatie.

Akkrum steunt Aize

De nominatie van Aize uit het dorp Akkrum heeft veel steun ontvangen. Aize wordt geprezen om zijn actieve en verbindende rol en fungeert waar nodig als ambassadeur voor de dorpen Akkrum en Nes.

De Gouden Speld is een erkenning voor de persoon of organisatie die een bijzonder positieve bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling, het imago en de promotie van Regio Heerenveen. Deze prijs is een initiatief van Regio Heerenveen ‘n Gouden Plak, ontworpen door Atelier De Bron uit Heerenveen en wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsreceptie door de burgemeester.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.