Boppe Yn
Home » Omrop Fryslân wint NL Award voor online serie

Omrop Fryslân wint NL Award voor online serie

Omrop Fryslân heeft dit jaar de NL Award in de categorie Online-project gewonnen voor de serie ‘Jennifer tot he Max’. In deze YouTube serie gaat Jennifer de Vries op zoek naar het ware verhaal achter de dood van haar buurjongetje Max, dat op een schoolreisje in Berlijn is overleden aan een alcoholvergiftiging.

De serie is door programmamaker Halbe-Piter Claus gemaakt en richt zich met educatieve content op de doelgroep van twaalf tot veertien jaar. Naast het bevorderen van de Friese taal wil de programmamaker relevante sociaal-maatschappelijke thema’s zoals alcoholgebruik en seksualiteit bespreekbaar maken. De serie bestaat uit een vijftiendelige vlog, daarnaast is er interactieve communicatie via onder meer Instagram en is er een boek.

NL Awards

De NL Awards zijn jaarlijkse onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen. In eerste instantie zou de prijs al worden uitgereikt op 25 maart, tijdens het jaarlijkse congres voor programmamakers van regionale omroepen, maar dit werd afgelast.

De bekendmaking gebeurde dit jaar via de website van de RPO (Regionale Publieke Omroep). Minister Slob, die media in zijn portefeuille heeft, liet weten onder de indruk te zijn van de manier waarop regionale omroepen in deze tijd ‘hun belangrijke en drukke taak vervullen om mensen in hun regio te informeren en te verbinden’.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.