Boppe Yn

Friese Nyck de Vries wereldkampioen Formule 2!

Afgelopen zaterdag heeft Nyck de Vries in Rusland de wereldtitel in de Formule 2 op zijn naam geschreven. Het 24-jarige Friese talent uit Sneek heeft op het circuit in Sochi de hoofdprijs gewonnen.

Het Formule 2 seizoen is nog niet geëindigd want er moeten nog maar liefst 3 races plaatsvinden. In Sochi nog 1 en in de Verenigde Arabische Emiraten nog 2. Echter is de wedstrijd al gespeeld want Nyck heeft zo goed gereden dat hij niet meer valt in te halen.

Pole Position

De Vries startte in Sochi vanaf Pole Position, de beste plek om te beginnen. Hij kwam goed weg en behield de eerste positie tot aan zijn pitstop, hier kwam de Italiaan Luca Ghiotto aan kop. Nadat ook hij vier rondes voor het einde de pitstraat in dook reed de Vries weer op P1. De laatste rondes waren ook foutloos en zo eindigde Nyck de Vries op de eerste positie.

Bij het bovenstaande filmpje is de reactie te zien van Nyck de Vries wanneer hij de winnaar is geworden.

Formule E

De Formule 2 wordt vaak gezien als de opstapklasse van de Formule 1. Vaak promoveert  de winnaar van de Formule 2 naar de Formule 1. Velen verwachtten de Vries hier dan ook te zien. Dit is alleen niet het geval want volgend jaar gaat de coureur rijden in de Formule E, een aparte klasse met alleen maar elektrische auto’s.

De Vries gaat de 3 resterende wedstrijden nog uitrijden en daarna zal hij weer te zien zijn in de formule E!

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.