Boppe Yn

Mega Reuzenrad Londen gemaakt in het Friese Terband

Het mega reuzenrad City Star is getest en staat klaar om naar Londen te gaan. Het bedrijf Mondial uit Terband heeft ervoor gezorgd dat weer een van de hoogste raden is gebouwd en heeft deze dan ook zelf getest.

Hyde park

21 november start een van de grootste en bekendste kerstmarkten in Hyde Park, Londen. het is de bedoeling dat de City Star daar zal komen te staan en zichzelf presenteert aan de wereld. De markt duurt tot begin januari. Om de City Star gereed te hebben om eind november te laten draaien begint de bouw al vroeg in dezelfde maand.

Hij gaat de wereld over

Het reuzenrad is 70 meter hoog, heeft 48 gondels die verwarming, airco, geluid bevatten en wind- en waterdicht zijn. De City Star is een van de weinige reuzenraden van een dergelijke grootte èn ook nog valt op en af te bouwen; hiermee geeft het de mogelijkheid om niet op maar 1 plek te blijven staan. Het ligt dan ook zeker in de bedoeling om op meerdere plekken deze attractie te laten draaien. 

Dan blijft hij in Calais

Het testen duurt nog een aantal weken, maar de City Star heeft niet alle tijd vanwege de Brexit. Mocht het reuzenrad voor de Brexit nog niet in Londen zijn gearriveerd, bestaat de kans dat het rad helaas aan de andere kant van de eurotunnel blijft staan. 

Redactie

Redactie

De redactie van Boppe Yn Fryslan beoordeelt dagelijkse het nieuws uit Friesland.

Reageer

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle bijzondere ontwikkelingen vanuit Friesland!

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.