Boppe Yn
Home » JACKPOT! Het winnende lot van 7,5 miljoen euro valt in Bolsward

JACKPOT! Het winnende lot van 7,5 miljoen euro valt in Bolsward

Zondag 10 mei heeft iemand een gat in de lucht gesprongen van geluk na de trekking van de hoofdprijs van de Staatsloterij. De eigenaar van lotnummer EN 36413 werd op dat moment ook eigenaar van de Jackpot van 7,5 miljoen euro.

Het winnende lot was gekocht bij de Jumbo-supermarkt aan de Snekerstraat in Bolsward. Elke tiende van de maand maken deelnemers aan de Staatsloterij kans op de Jackpot, die start op 7,5 miljoen en kan oplopen tot een bedrag van 25 miljoen euro. Valt de Jackpot bij de trekking niet, dan wordt het bedrag bij de volgende trekking hoger. De Jackpot van de Staatsloterij bestaat uit zes blauwe ballen en één oranje. Alleen als de oranje bal ook wordt getrokken valt de Jackpot.

Winnaars in Friesland

Friesland is niet onbekend met hoge bedragen van de Staatsloterij. In 2016 wonnen inwoners van Opsterland en Heerenveen binnen een maand beide een miljoen euro. In 2018 werden mensen in Tytsjerksteradiel en in Achtkarspelen miljonair en in 2019 gebeurde dat tweemaal in Franeker (Waadhoeke), maar toen ging het om één-vijfde loten. In 2020 won een inwoner van Noardeast-Fryslân al een miljoen euro.

In 2018 viel op 1 januari de Postcodekanjer, dat op dat moment stond op een recordbedrag van 53,9 miljoen euro.

De naam van de winnaar wordt om privacy redenen niet bekend gemaakt. Het is dan ook niet bekend of de winnaar van de Jackpot in Bolsward woont. Om het geld te kunnen incasseren moet de winnaar een afspraak maken met de Staatsloterij, zoals gebruikelijk bij alle prijzen boven de 10.100 euro.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.