Boppe Yn
Home » Blauwhuis Monopoly

Blauwhuis Monopoly

Na 146 jaar Blauhúster Merke, met traditioneel spelletjes, keuringen en optredens van bands, zetten de coronamaatregelen dit jaar een streep door het feest. Toch was het heel gezellig in het dorp op zaterdag 22 augustus. Toen werd Blauwhuis officieel op de kaart gezet met een eigen Monopoly-variant.

Het idee kwam van Mette, die, net zoals alle andere leerlingen van de St. Gregoriusschool tijdens de thuiswerkperiode een opdracht kreeg een spel te ontwerpen. Zij kwam met het idee voor dit Monopoly-spel. De Merkecommissie heeft het spel verder uitgewerkt en vond een bedrijf om het spel te produceren.

Bekende plekken

Mensen die Blauwhuis kennen zullen veel bekende straten en bezienswaardigheden tegenkomen, zoals het café, voetbalveld en de kerk. Bedrijven en verenigingen in het dorp kregen de gelegenheid hun eigen kanskaart samen te stellen om het spel nog meer een ‘Blauwhuis-karakter’ te geven en het spel nog meer van het dorp wordt. Daarmee werden tevens inkomsten gegenereerd om het spel te laten produceren.

Toch heel gezellig

Mette kreeg op zaterdag even na 14.00 uur het eerste exemplaar uitgerekt uit handen van Tjalling Brouwer, vicevoorzitter van de Merkecommissie. Daarna werd er een toonbank geïmproviseerd, waar een groot deel van de driehonderd exemplaren als warme broodjes over vlogen. Met muziek van troubadour Jan Nota op de achtergrond en de mogelijkheid een ‘thuisvierpakket’ met bier, wijn, fris en chips te kopen kreeg het geheel toch nog een Merke sfeer, vooral toen mensen met pakket en spel in het gras gingen zitten om het gelijk te proberen.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.