Boppe Yn
Home » De Friese ballonfeesten in Joure

De Friese ballonfeesten in Joure

In Joure worden sinds 1986 jaarlijks de Friese Ballonfeesten gehouden. Tijdens het evenement stijgen in de avond ongeveer 35 luchtballonnen op van de Nutsbaan in Joure en worden verschillende nevenactiviteiten georganiseerd. Eén van de bijnamen van Joure is dan ook Balloon City.

Ongekend populair

Je kan het zo gek niet bedenken of er is een ballon van gemaakt. In de vorm van een batterij, een hond, een motorfiets, Ronald McDonald, Van Gogh… Ze komen allemaal voorbij tijdens het jaarlijkse ballonfeest. Het feest duurt meerdere dagen en is ongekend populair. De entree tot het terrein is gratis, voor een tocht met een ballon moet je boeken.

Verder vind je op het festivalterrein veel leuke activiteiten, zoals een foodtruckfestival, een Friese bierproeverij, kermis, markt en vlooienmarkt, diverse horecapunten, er is een veld speciaal voor kinderen met leuke kinderactiviteiten en live muziek met bands op het podium.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.