Boppe Yn
Home » Yvon Scheper koninklijk onderscheiden

Yvon Scheper koninklijk onderscheiden

Yvon Scheper heeft op zaterdag 8 augustus 2020 een Koninklijke onderscheiding gekregen van André van de Nadort, burgemeester van Westerstellingwerf. Scheper is als initiatiefnemer, directeur, producent en organisator het gezicht van Opera Nijetrijne. Vanaf 2001 wordt door Opera Nijetrijne jaarlijks een opera opgevoerd. Het zijn vaak onbekende, komische achttiende-eeuwse stukken, vertaald naar het Nederlands en uitgevoerd in de open lucht, midden in het landschap van de Rottige Meente. Het is geliefd bij een breed publiek en krijgt jaarlijks goede recensies in de landelijke pers. In 2008 kreeg de Opera zelfs een bezoek van voormalig staatshoofd prinses Beatrix. Helaas kan door de coronamaatregelen de twintigste editie van de opera niet plaatsvinden.

Veel bijdragen

Scheper levert ook op een andere manier een bijdrage aan de cultuur in Friesland. Ze is sinds 2015 voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Dagenraad, die verantwoordelijk is voor de exploitatie van theater Le Brocope in Oldeberkoop. Het theater organiseert elk jaar een aantal voorstellingen en organiseert verbindende projecten en verschillende culturele evenementen. Ook is Scheper mede oprichter van de vereniging Vrienden van Satricum, die de opgravingen van het antieke Satricum in Italië ondersteunt. Ze is bestuurslid van de vereniging geweest, nu is ze vrijwilliger. Ten slotte zet ze zich al meer dan twintig jaar in als lid van de Soroptimist International Club Amsterdam Amstel, die zich wereldwijd inzet voor de bevordering van mensenrechten en de verbetering van de positie van vrouwen en meisjes.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.