Boppe Yn
Home » SKS Skûtsjesilen is vanaf nu immaterieel erfgoed

SKS Skûtsjesilen is vanaf nu immaterieel erfgoed

Het SKS-kampioenschap skûtsjesilen staat sinds kort op de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Op deze lijst staan momenteel meer dan 160 vormen van immaterieel erfgoed, zoals ambachten, feesten en sociale praktijken.

Immaterieel erfgoed zijn cultuuruitingen die door erfgoedgemeenschappen worden beleefd als erfgoed en een gevoel van identiteit en continuïteit geven. Dit immaterieel erfgoed wordt telkens opnieuw vormgegeven in samenhang met maatschappelijke veranderingen en in interactie met de sociale omgeving, en van generatie op generatie doorgegeven. De Nederlandse regering ondertekende in 2012 een verdrag om immaterieel cultureel erfgoed te beschermen.

Skutsjesilen immaterieel erfgoed

Met het bijschrijven van het kampioenschap skûtsjesilen op de Inventaris laten de gemeenschappen zien dat ze bezig zijn met het waarborgen van hun immaterieel erfgoed en werken aan de zichtbaarheid daarvan.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.